6. un 7.augustā, Ventspils Lidostas teritorijā pulcēsies jaudīgākās Baltijas un Eiropas automašīnas, lai cīnītos par jauna ātruma rekorda uzstādīšanu.

Pēdējos trīs gados Latvijas Dragreisa čempionāta posms Ventspilī pulcē labākos Baltijas dragreisa autobraucējus, līdz ar to Ventspils sacensību posms, lieliskā  trases seguma dēļ, kļuvis par iespaidīgu šovu un sacensībām. Šogad skatītājus priecēs iespaidīgs moto šovs un moto dragreisa šovs.

Sacensības būs šī gada vērienīgākais dragreisa pasākums, jo tiek apvienots Latvijas un Lietuvas dragreisa čempionāts, kas nozīmē, ka Ventspilī viesosies jaudīgākās automašīnas no Lietuvas un citām Eiropas valstīm.

Organizatori parūpējušies par unikālu iespēju apmeklētājiem – un nodrošinot piekļuvi un brīvu pieeju dalībnieku parkam, kas nozīmē, ka jebkurš skatītājs varēs tuvumā apskatīt katra dalībnieka automašīnu.

Pasākuma ietvaros 7. augustā Ventspils lidostā skatītājus priecēs vairāku autoklubu izstādes, dažas no šīm automašīnām būs iespējams apskatīt jau Ventspils pilsētas svētku gājiena laikā.

Kā pārsteigums no organizatoriem ir divu īpaši jaudīgu automašīnu dalība sacensībās: sacensībās piedalīsies sporta meistars un ilgadējais Latvijas dragreisa čempions Normunds Lācis ar 1500 zirga spēku jaudīgo Mitsubishi Evo 9, un visiem zināmais pilots Māris Ozoliņš, kas ieradīsies ar Andra Dambja komandu un pirmo Latvijā būvēto elektrodragsteri. M.Ozoliņu par šo auto: “Electric Fox dragsteri darbina 6 elektriskie motori ar kopējo jaudu 1400 Zs un 2200 Nm griezes momentu. Akumulatoriem ir 800V spriegums. Šobrīd ātrākais laiks 400m distancē ir 7.6 sekundes, lidz ar to šis ir pirmais dragreisa auto no Latvijas, kas nobraucis ātrak par 8 sekundēm. Pašaik šis ir Eiropas rekords elektriskās piedziņas braucamajiem.Galvenais mērķis Ventspilī ir parādīt šo Latvijā būvēto unikālo projektu Latvijas skatītajiem un faniem. Kā arī, pamēģnāt dažādus regulējumus, lai sagatavotos nākošajam ātruma rekorda mēģinajumam pēc nedēļas Vācijā, Hokenheimas trasē.Sākumā brauksim uzmanīgi, jo, lai arī Ventpils lidlaukam ir ļoti kvalitatīvs segums, tā tomēr nav speciāli dragreisam gatavota trase - jāskatās, kā būs ar saķeri un bremzēšanas ceļu. ja labi paveiksies, mēģināsim nobraukt ātrāk par 8 sekundēm.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: