31.jūlijā, Ventspils Piedzīvojuma Parka tuvumā risinājās Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas organizētās riteņbraukšanas sacensības lieliem un maziem velobraucējiem, lai izglītotu un pārbaudītu to iemaņas riteņbraukšanā, kā arī lai papildinātu skolēnu vasaras brīvlaika aktivitāšu plānu.

Sacensību „Bērnu Rallijs 2016” ietvaros dalībniekiem, vecumā no 6 līdz 14 gadiem, jāpārbauda savas prasmes velosipēdu un velokartu trasēs, kurās jāpārvar dažādi šķēršļi, trasi šķērsojot pēc iespējas precīzāk. Kad spēki trasēs ir pārbaudīti, tad dalībniekiem jādodas uz teorijas telti, kur, zinošās ceļu satiksmes noteikumu pārzinātājas uzraudzībā, jāpārbauda savas teorētiskās zināšanas – jāatbild uz jautājumiem par ceļu satiksmes drošību, velosipēda tehniskajām lietām, kā arī par velobraucējam nepieciešamo aprīkojumu. Lai pasākumu padarītu interesantāku, klāt steidzās arī Sarkanā Krusta pārstāvji, kuri dalībniekiem sniedza ieskatu, kā palīdzēt nelaimē cietušajiem cilvēkiem – gan pazīstamiem, gan svešiem.

„Bērnu Rallijs 2016”, aizvadot sacensību atlases kārta Ventspilī, pulcēja 51 dalībnieku. Individuālo sacensību posmā dalībnieki, atbilstoši vecuma grupām, startēja A grupā (6-7 gadi), B grupā (8-10 gadi) un C grupā (11-14 gadi), kā arī, kopā ar vecākiem vai citiem radiem, startēja komandu grupā, izrādot gan atbalstu, gan cīņassparu. Visi godalgoto vietu ieguvēji sacensību noslēgumā tiek aicināti piedalīties finālsacensībās, kur cīnīties par „Bērnu Rallijs 2016”, individuālo un komandu grupu, uzvaras kausu. Sacensību pēdējais, fināla, posms notiks 27.augustā Grobiņā, Motofestivāla ietvaros.

Atlašu godalgoto vietu ieguvēji:

A grupa (2009-2010.gadā dzimušie)

1.vieta – Mariss Mažrims (Ventspils)

2.vieta – Gustavs Bergmanis (Ventspils)

3.vieta – Rihards Mastiņš (Ventspils)

B grupa (2006-2008.gadā dzimušie)

1.vieta – Matīss Mažrims (Ventspils)

2.vieta – Kristers Bahmans (Ventspils)

3.vieta – Krists Buncis (Ventspils)

C grupa (2002-2005.gadā dzimušie)

1.vieta – Marija Smirnova (Ventspils)

2.vieta – Laura Igare (Ventspils)

3.vieta – Endijs Zitmans (Ventspils)

Komandu grupa

1.vieta – „M ģimene” (Ventspils)

2.vieta – „Avažu” (Ventspils)

3.vieta – „Jautrās atsperes” (Ventspils)

Sacensības vēroja un punktus skaitīja īpašā „Bērnu Rallijs 2016” komanda, tomēr no malas uz pasākumu lūkojās velosacensību drošības garants, kas arī piešķīra „ERGO simpātiju” balvu sacensību A grupas dalībniekam Kristam Grīnbergam Ventspilī.

Paralēli aktīvo „Pitstopu” norisei, ikviens dalībnieks, kas ir radošs, apņēmīgs un centīgs, varēja veidot radošos darbus par tēmu „Ceļu satiksmes drošība”. Šie darbiņi veidoja īpašu izstādes stūrīti, kurā ikviens garāmgājējs vai dalībnieks varēja nolūkoties.

„Bērnu Rallijs 2016”, kuru organizē „Ceļu satiksmes drošības direkcija”, sadarbojoties ar „Mārketinga projektu aģentūra Fortius”, šogad noris jau 13.gadu pēc kārtas un, līdzīgi kā citus gadus, dosies arī uz citām Kurzemes un Zemgales pilsētām, lai iepriecinātu mazos un lielos velobraucējus, kā arī ieinteresētu vēl nepieredzējušos braucējus pievērsties ikdienas riteņbraukšanai. Šī gada sacensību jaunums ir atlases kārta Jelgavas pilsētā (6.augustā), kur „Bērnu Rallijs” viesosies pirmoreiz, tomēr nedēļu vēlāk atlases kārta notiks Saldū (14.augustā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: