Olimpiskajā centrā “Ventspils” treniņnometnes šobrīd aizvada četras dažādas sportistu komandas, kuriem jau drīzumā gaidāma jauna maiņa.

Ventspilī trenējas hokeja komanda Toros no Ņeftekamskas pilsētas, kas spēlē Krievijas Augstākajā līgā (pēc spēku samēriem otrā aiz KHL) un trīs reizes kļuvusi par tās uzvarētāju. Toros treniņnometne norisināsies līdz 31.jūlijam un tajā uzturas 38 personas, kas treniņus aizvada gan Ledus hallē, gan atlētikas zālē, gan arī Piedzīvojumu parka teritorijā, trenējoties uz kalna. Komanda Ventspilī treniņnometnē uzturas pirmo reizi, bet tās galvenais treneris Vasīlijs Čižovs atzīst, ka apstākļi šeit ir tiešām lieliski. Viesi ir apmierināti gan ar treniņu iespējām, gan naktsmājām, gan ēdināšanu. Treniņiem piemēroti ir arī laika apstākļi, turklāt sportisti pāris reizes arī uzdrošinājušies ielīst jūrā, lai gan ūdens šobrīd nebūt nav silts.

Ledus hallē trenējas arī jauniešu hokeja komanda Pirāti (attēlā) no Rīgas 23 cilvēku sastāvā, kas Ventspilī uzturēsies līdz 8. augustam. Treneru Alekseja un Vladimira Rešetņikovu vadībā sporto 11 un 12 gadus veci jaunieši. Pirātu komandas nometne Ventspilī notiek pirmo reizi un tās organizatori ar Ventspili kā treniņu vietu ir ļoti apmierināti. Kā Ventspils sporta bāžu priekšrocības organizatori min dažādu sporta bāžu atrašanos vienuviet. Treniņu laikā hokejisti izmanto Ledus halli, stadionu un manēžu.

Olimpiskajā centrā Ventspils līdz 7.augustam notiek Latvijas slidošanas asociācijas izbraukuma treniņi jaunajiem daiļslidotājiem vecumā no 5 līdz 16 gadiem. Starp jaunajiem sportistiem ir arī censoņi no Lietuvas un Vācijas. Slidošanas asociācijas izbraukuma treniņi un treniņnometnes Ventspilī ir norisinājušās vairākkārtīgi, šoreiz ir jau septītā reize un, kā atzīst trenere Marika Nugumanova no Rīgas, Ventspili par treniņu vietu organizatori izvēlas ļoti labo sporta bāžu dēļ, kā arī tādēļ, ka šeit esot ļoti atsaucīgi cilvēki, kā arī labi daiļslidošanas kluba “Ventspils” sadarbības partneri. Treniņi galvenokārt notiek Ledus hallē un tos vada treneres Marika Nugumanova, Alma Lāce un Jeļena Rižika. Bērni šeit uzturas kopā ar vecākiem un brīvajā laikā izmanto Ventspils pilsētas piedāvātas atpūtas un izklaides iespējas.

Vēl Olimpiskajā centrā uzturas astoņpadsmit 10 – 12 gadus veci Kauņas vingrošanas skolas audzēkņi, kas šeit trenēsies līdz 31. augustam. Šāda treniņnometne Ventspilī tiek aizvadīta otro gadu pēc kārtas. Arī šajā gadījumā organizatori Ventspili ir iecienījuši labo sporta bāžu un sakārtotās infrastruktūras dēļ.

Šajā vasarā Olimpiskajā centrā jau notikušas astoņas treniņnometnes dažādos sporta veidos. Trenējušies gan Latvijas izlases bobslejisti, gan paralimpieši, gan tādā eksotiska sporta veidā kā lakross pārstāvji un citi sportisti. Līdz sezonas beigām Olimpiskais centrs ieplānojis uzņemt vēl piecas treniņnometņu grupas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: