Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" ir izsludinājusi jaunu iepirkuma konkursu par Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecību Ventspils Lielajā laukumā, jo iepriekšējā iepirkuma procedūra tika pārtraukta. Piedāvājumus būvniecības konkursā var iesniegt līdz 15.augustam, informē "Komunālās pārvaldes" sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Savukārt iepirkumam par būvuzraudzības veikšanu mūzikas skolas un koncertzāles projektam piedāvājumus var iesniegt līdz 12.augustam.

Kā skaidroja Vītola, iepirkumi par būvuzraudzību un būvniecību tika pārsludināti sakarā ar izmaiņām tehniskajās specifikācijās.

Būvniecības iepirkums paredz ar uzvarētāju slēgt līgumu par mūzikas skolas ar koncertzāles funkciju būvniecību atbilstoši būvprojektam. Kopējā aptuvenā jaunbūvējamās ēkas platība ir 8000 kvadrātmetru.

Piedāvājuma izvēles kritērijs būs zemākā cena. Saskaņā ar nolikumu konkursā var piedalīties pretendenti, kuru vidējais gada finanšu neto apgrozījums būvniecībā pēdējos trīs gados ir ne mazāks kā 40 miljoni eiro. Iepriekš izsludinātajā būvniecības iepirkuma konkursā, kas tik pārtraukts, šis pretendenta apgrozījuma kritērijs bija noteikts augstāks - 45 miljonu eiro apmērā.

Ventspils dome ir arī iesniegusi projekta pieteikumu par zema enerģijas patēriņa Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas ar koncertzāles funkciju būvniecību Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā atklātajā projektu iesniegumu atlasē, konkursā pretendējot uz emisijas kvotu finansējumu šim projektam.

Ventspils Mūzikas vidusskolai nav pašai savu pastāvīgu, profesionālajai darbībai piemērotu telpu kopš 2014.gada sākuma, kad tā pārtrauca darbību bīstamā stāvoklī esošajās ēkās Ventspils vecpilsētā. Kopš tā laikā mācību process tiek organizēts vairākās pagaidu telpās dažādās vietās pilsētā. Telpu jautājumu iecerēts atrisināt, Ventspils Lielā laukuma dienvidu pusē uzbūvējot jaunu mūzikas skolas ēku ar koncertzāles funkciju.

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas projekta otro kārtu plānots pabeigt līdz 2018.gada 1.novembrim, liecina 26.aprīlī valdībā izskatītais informatīvais ziņojums.

Kopējās plānotās būvprojekta realizācijas izmaksas veido ap 31.8 milj. eiro , tajā skaitā Pievienotās vērtības nodoklis 5.5 milj. eiro. Šīs izmaksas ietver ne tikai būvdarbu izmaksas, bet arī autoruzraudzības izmaksas un būvuzraudzības izmaksas, kā arī izmaksas, kas saistītas ar būves nodošanu ekspluatācijā. Mūzikas skolas izbūves realizācijai sadarbībā ar profesionālās izglītības kompetences centru „Ventspils Mūzikas vidusskola” plānots piesaistīt finansējumu no  šādiem avotiem:

·   Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta finansējums ap 12.6 milj. eiro;

·   Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums zema enerģijas patēriņa ēkas būvniecībai 15.0 milj. eiro;

·   Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums ap 4,2 milj. eiro.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Ventiņheiteris 20.07.2016, 12:42:24

    Mūsdienu arhitektūras pamatprincips laikam ir: jo šķībāk un dārgāk, jo labāk!

  • 0
    karlito 20.07.2016, 20:50:53

    Cipari vienkārši ārprātīgi,par tādu naudu var uzcelt pāris 9stāvenes kur cilvēkiem dzīvot!

  • 0
    Inga Pozdejeva 21.07.2016, 11:46:21

    to Karlito
    Padomju devenes varbūt var, bet atbilstošas mūsdienu prasībām... labi ja viena sanāks. Un skola tomēr ir komplicētāks objeks, nekā dzīvojamā māja.

  • 0
    Ventiņheiteris 21.07.2016, 12:30:36

    Ja būvētu pēc kāda standarta projekta, nevis taisītu tādu "unikālu" arhitektūras brīnumu, tad noteikti kaut kādu finansu daudzumu izdotos ietaupīt un izmantot racionālākiem mērķiem. Bet Vergpilī jau jo košāk, šķībāk, nestandartāk - jo labāk! Cik tas maksās un lielākas uzturēšanas izmaksas - pofig...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: