Aizvadot labu spēli un tiekot pie daudz momentiem, "Ventspils" futbolisti tomēr nespēja uzveikt skotu "Aberdeen" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē, piedzīvojot neveiksmi ar 0:1. Divu spēļu summā ventspilniekiem zaudējums ar 0:4.

Apskati spēles fotogrāfijas

Atšķirībā no pirmās spēles, ventspilnieku sastāvā mājas mačā bija vērojamas izmaiņas. Malā palika Eduards Tīdenbergs, bet pirmoreiz “Ventspils” kreklā pamata sastāvā debitēja aizsargs Abduls Rašids Obuobi. Savukārt uz vidējo līniju bija pārbīdīts Ritvars Rugins.

Jau ceturtajā minūtē Džonatans Heizs bija labā situācijā, taču Maksims Uvarenko tvēra bumbu, bet pāris minūšu vēlāk Rugins no soda laukuma robežas pretī vārtiem izdarīja labu sitienu, taču bumbu atsita viesu vārtsargs Džo Luiss. 13. minūtē pēc sānu auta izspēles Aleksejevs izskrēja viens pret vārtsargu, tomēr bumba bija nedaudz par tālu, un Luiss jau bija izgājis no vārtiem, tverot bumbu. Pēc minūtes pēc stūra sitiena otrā laukuma galā ar galvu no labas pozīcijas sita Ešlijs Teilors, taču bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. Ap divdesmito minūti divas reizes īsā brīdī noteikumus pārkāpa “Aberdeen” kapteinis Raiens Džeks un ventspilnieki tika pie labas standartsituācijas, tomēr Karlsona sitiens ar galvu nebija sekmīgs.

25. minūtē pa kreiso malu izrāvās Rugins un izdarīja spēcīgu sitienu tuvējā augšējā stūrī, taču neprecīzi. 33. minūtē viesi dabūja bumbu vārtos, taču Adamam Rūnijam tika fiksēta aizmugure, un rezultāts palika nemainīgs. Kopumā pirmajā puslaikā ventspilniekiem piederēja pārsvars un mājinieki pelnīti tika pie iespējas sist no 11 metru atzīmes. Tas notika 42. minūtē, kad Konsidains pārkāpa noteikumus soda laukumā pret Aleksejevu. <i>Pendeli</i> devās veikt Jemeļins, taču Luiss uzminēja virzienu un atvairīja bumbu, pirmais pie tās bija Siņeļņikovs, taču arī viņa sitiens nebija sekmīgs… Līdz ar to pirmais puslaiks beidzās bez rezultāta izmaiņām – 0:0.

52. minūtē nesekmīgi vārtu priekšā nospēlēja Jemeļins, kurš neatsita centrēto bumbu un tā nonāca pie Maklīna, taču “Aberdeen” spēlētājam patraucēja ventspilnieku aizsargs un izjauca labu iespēju atklāt rezultātu. 59. minūtē Koļesovs pārkāpa noteikumus diezgan tuvu soda laukumam, un Makgins soda sitienu sita izcili augšējā vārtu stūrī, tomēr Uvarenko vēl izcilākā lēcienā atvairīja sitienu. 67. minūtē lieliska iespēja Pauļum, kurš pieslēdzās uzbrukumam pa centru un no soda laukuma robežas spēcīgi un precīzi sita vārtos, taču skotus glāba vārtsargs. Minūti vēlāk pēc Tīdenberga piespēles Aleksejevs no labās puses soda laukumā izdarīja sitienu, taču bumba lidoja nedaudz garām tuvējam augšējam stūrim. 79. minūtē viesi tomēr panāca savu, un Rūnijs atklāja spēles rezultātu – 1:0 “Aberdeen” labā.

Gandrīz uzreiz pēc gūtajiem vārtiem “Aberdeen” nomainīja Rūniju, bet atlikušajās minūtēs joprojām iespējas bija abām komandām. Labākā no tām viesiem, kas 90. minūtē teju, teju dubultoja pārsvaru, un mājiniekus glāba vārtsarga Uvarenko meistarīgā spēle. Spēle noslēdzās ar rezultātu 0:1, bet divu spēļu summā "Ventspils" piedzīvoja zaudējumu ar 0:4, izstājoties no tālākas cīņas Eiropas līgā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Ventiņheiteris 22.07.2016, 11:03:07

    Vergpils nespējnieku superizlase atkal pat vienus vārtus nespēja iesist. Atdeve 0 - paskaidrīt pa laukumu un palamāties. Pēc tam intevijā vēl paņerkstēt apmēram "Veiksme nebija mūsu pusē!"...

  • -1
    Gints Linde 22.07.2016, 13:12:48

    Kauns !!!!

  • -1
    Ventiņheiteris 22.07.2016, 13:25:02

    Pat Jelgava spēja pārspēt savus pretiniekus un iekļūt 3. kārtā.

  • -1
    Latvija pāri visām! 22.07.2016, 22:08:23

    Spēlēja labi, tikai veiksme nebija.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: