Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jautājumos Edmunds Beļskis piedalīsies zinātnes un tehnoloģiju muzeja "Kurzemes Democentrs" ēkas jaunbūves atklāšanā Ventspilī.

Lai pārrunātu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) aktualitātes un sadarbības iespējas, darba vizītes laikā Beļskis apmeklēs arī Ventspils Digitālo centru.

Interaktīvajā centrā un zinātnes un tehnoloģiju muzejā "Kurzemes Democentrs" apmeklētājus informē par Kurzemē ražotiem tehnoloģiju produktiem. Bērnu un jauniešu intereses par tehnoloģijām veicināšanai tajā tiek veidotas interaktīvas ekspozīcijas un organizētas radošās darbnīcas.

Lai paplašinātu "Kurzemes Democentra" darbību, tika veikta zema energopatēriņa ēkas būvniecība, kā arī veidota jauna interaktīva ekspozīcija Latvijas skolēniem un pedagogiem par klimata pārmaiņām.

Beļskis klāstīja, ka šobrīd visā pasaulē aktuāla ir zema energopatēriņa ēku būvniecība. Tāpēc šī ēkas jaunbūve Latvijā būs kā piemērs sabiedrībai par atjaunojamo energoresursu izmantošanu un zema oglekļa dioksīda risinājumiem ilgtspējīgām ēkām. Tāpat arī jaunā interaktīvā ekspozīcija par klimata pārmaiņām, to novēršanu un pielāgošanos pārmaiņām aicinās jauniešus izvēlēties studēt inženierzinātnes vai dabas zinātnes.

Apmeklējot Ventspils Digitālo centru, tiks pārrunāta līdzšinējā sadarbība un nākotnes ieceres publisko pakalpojumu sistēmas pilnveides un IKT risinājumu attīstītības jomā. Īpaši tiks uzsvērta pašvaldību loma publisko pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem un koplietošanas IKT risinājumu attīstībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ventiņheiteris 27.07.2016, 09:55:26

    Eksaktās zinātnes mūsdienu stulbajai jaunatnei par grūtu (matemātikas eksāmena rezultāti to skaidri parāda) - labāk humanitārās, un tad sēdēt uz pabalstiem, vai senčiem uz kakla!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: