Basketbola klubs Ventspils turpina komplektēt jaunās sezonas sastāvu, un kā jaunākais darījums ir līguma parakstīšana ar 1987. gadā dzimušo Senegālas izlases centru Čeiku Tidianu Mbodžu, ar kuru līgums noslēgts uz vienu sezonu. Līgums uz 2+1 gadiem noslēgts ar Valmieras basketbola skolas audzēkni, 1990. gadā dzimušo un 2.03 m garo Māri Ziediņu.

29 gadus vecais un 2.08 m garais Senegālas izlases centra spēlētājs nule kā notikušajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā aizvadīja divas spēles bet, līdzīgi kā Latvijas izlase, nepiepildīja sapni par spēlēšanu Rio. Senegāla abos mačos piedzīvoja zaudējumus – 55:58 pret Kanādu un 62:68 pret Turciju. Mbodžu ieguldījums šajās spēlēs bija attiecīgi 2 punkti, 4 atlēkušās bumbas, 1 bloķēts metiens un 6 punkti, 6 atlēkušās bumbas un 3 bloķēti metieni.

Līdz šim senegālieša spožāka sezona bija 2014./15. gadā, kad pārstāvot Itālijas klubu Dinamo Sassari tika uzspēlēts ULEB Eirolīgā un ULEB Eiropas kausa izcīņā, kā arī izcīnīts Itālijas čempiona tituls un Itālijas kauss. Itālijas čempionātā Mbodžs aizvadīja 20 spēles, laukumā pavadīja vidēji nepilnas deviņas minūtes, guva divus punktus, izcīnīja 2.5 atlēkušās bumbas. Pirms pievienoties Dinamo komandai, sezonu Mbodžs uzsāka citā Itālijas A sērijas komandā – Cantu. Tajā viņš paspēja aizvadīt sešas spēles Itālijas čempionātā (vidēji ik mačā guva 6.2 punktus un izcīnīja 4 atlēkušās bumbas) un astoņas spēles ULEB Eiropas kausa izcīņā (12.6 min, 4.4 punkti, 2.8 atlēkušās bumbas).

Pagājušajā sezonā BK Ventspils jaunieguvums spēlēja Polijā, pārstāvot Energa Czarni, un izcīnīja trešo vietu. Sezonā Polijā Mbodži aizvadīja 38 spēles, laukumā vidēji pavadīja 22.5 minūtes, guva 11.5 punktus, izcīnīja 6.1 atlēkušo bumbu un 1.4 reizi bloķēja metienus. Starp citu, pērn šajā komandā spēlēja agrāk BK Ventspils pārstāvējušais Folarins Kempbels un uz neilgu laiku tajā bija piestājis arī Deriks Nikss, bet nākamgad šo komandu vadīs bijušais Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Vēl Mbodžs Eiropā spēlējis Grieķijas Ilisiakos (2013./14. gada sezona), bet pirms tam studējis un spēlējis Sinsinati universitātes NCAA čempionātā (34 spēles no kurām 32 iesācis starta pieciniekā). Senegālas izlases sastāvā spēlējis 2015. gada Āfrikas čempionātā un izcīnījis ceturto vietu (bronzas finālā zaudēja Tunisijai).

Māris Ziediņš kopā ar Ventspils komandu piedalījās Latvijas olimpiādē, kur tad arī bija pirmā tiešā iepazīšanās ar šo spēlētāju. Komandas trenerus apmierināja Ziediņa parādītās kvalitātes un tagad esam ar viņu parakstījuši līgumu uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu.

Aizvadītajā LBL sezonā pārstāvot Jūrmala/Fēnikss, Ziediņš ar vidēji mačā gūto 11.1 punktu kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pirmo spēli LBL čempionātā Māris aizvadīja 2008. gada 8. oktobrī pret Barons/LMT. Šajā gadā viņš spēlēja arļ Eiropas čempionāta finālturnīrā U18 izlasēm. Toreiz Vara Krūmiņa vadītajā izlasē viņš aizvadīja astoņas spēles, laukumā pavadot 12.6 minūtes, gūstot 4.1 punktu un izcīnot 4.4 atlēkušās bumbas. Latvijas izlasei augstā 7. vieta. 2012. gadā kopā ar Latvijas otro izlasi piedalījās turnejā pa Ķīnu kur aizvadīja deviņas spēles.

BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics par sastāva komplektāciju:
- Šonedēļ esam parakstījuši līgumus ar trīs jauniem spēlētājiem, taču sastāva komplektācija vēl turpinās. Pilnīgi noteikti mēs vēl lūkojamies pēc viena centra spēlētāja un viena trešā numura pozīcijas spēlētāja. Joprojām ir atklāts jautājums par Dīnu. Ja turpināsim ar viņu sadarbību, tad tā ir viena situācija, ja nepaliek – pavisam cita. Tāpat dosimies uz Eiropas U20 čempionātu Helsinkos un novērtēsim šīs komandas spēlētājus. Galu galā šajā izlasē turpat puses sastāva ir ar Ventspils pieskārienu.

Ventspils ir līgumi vēl ar sekojošiem spēlētājiem: Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Zeļoni. Joprojām savu gala vārdu attiecībā uz nākamo sezonu nav pateicis Villijs Dīns. Viņam savs lēmums jāpaziņo tuvākajās dienās.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Ventiņheiteris 14.07.2016, 13:14:39

    Tagad ventiņi konkurentus "samals miltos". Nebūs nevienas zaudētas spēles visā sezonā!

  • 0
    es 14.07.2016, 13:23:41

    Šobrīd ir noslēgti līgumi ar 9 spēlētājiem, kaut gan vasara vēl nav pusē. ;)
    Vēl ir vajadzīgi 3-5 spēlētāji (no kuriem 1-2 var būt arī nepieredzējušie, lai dotu līderiem atpūtu LBL spēlēs).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: