17. jūlijā jau 19. reizi pēc kārtas norisināsies tradicionālās starptautiskās Supermotokrosa sacensības „Ventbunkers Lielā Balva 2016”, kuras arī šoreiz tiek rīkotas Ventspils pilsētas Piedzīvojumu parkā.

Šajās brīvdienās pilsētā „toni” noteiks motocikli, jo tos varēsim dzirdēt un redzēt visdažādākajos veidos - pasākuma „Kurland Bike meet” ietvaros Supermotokross būs sportiskākā un azartiskākā svētku daļa. Arī šogad sacensības organizē Ventspils motoklubs „RODEO”, kas sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru - a/s„VENTBUNKERS” un Ventspils pilsētas domi, cenšas padarīt šīs sacensības arvien aizraujošākas, daudzpusīgākas gan skatītājiem, gan sportistiem. Tieši ar sportistu prezentāciju plkst. 13.00 tiks atklātas Supermotokrosa sacensības!

Jau 6 reizi Supermotokross notiks slēpošanas kalna nogāzē - Ventspils pilsētas Piedzīvojumu Parkā, kurā šim pasākumam par godu tiks uzbūvēta speciāli izveidota supermotokrosa trase, kura ir īpaša ar to, ka tā tiek būvēta katru gadu no jauna un ir unikāla ar savu sarežģīto rokrakstu, neatkārtojamību un pārskatāmību. Apmeklētāju ērtībām kalna pakājē tiks izvietotas speciālas pārvietojamās skatītāju tribīnes. Mototrase gadu no gada kļūst garāka un sasniegs kalna virsotni, kur ar lēcienu lejā trauksies motocikli, pa ceļam šķērsojot tramplīnus un virāžas. Kalna pakājē no Zviedrijas tiks atvesta un uzstādīta „FMX Freestyle Show” rampa, jeb tramplīns, uz kuras savu meistarību ekstrēmajos „ Freestyle” lēcienos, ar galvu reibinošo triku - „BackFlip Combo”, demonstrēs Pasaules arēnu un Holivudas grāvējfilmas - „The Expendables„ (Neiznīcināmie) skatītāju atzinību ieguvušais Skandināvijas sportists, kaskadieris, Fredrik Berggren. Šogad viņam asistēs vairākkārtējs starptautisku šovu dalībnieks jaunais Marcus Dubois , kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis Francijā, sportisti savā kolekcijā ir iekļāvuši sarežģītākus trikus un elementus, kā arī, strādājot pārī, ir gatavi parādīt Ventspils publikai kaut ko vēl neredzētu, atraujoties no 25 metru tālās rampas, un, veicot vairāk nekā 30 metrus tālu lidojumu gaisā.

Supermotokrosa sacensību formāts būs īss, dinamisks un tāpēc arī uzvarētājs grūti prognozējams. Trasē sportistiem būs jāpārvar slīpajā kalna reljefā uzbūvēti augsti tramplīni un virāžas, tie būs ātri un kontaktu cīņām bagāti braucieni, kas norisināsies prestižākajās un visprofesionālākajās - MX1 un MX2 klasēs. Motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt Super fināla braucienos, kur par VENTBUNKERS Lielo Balvu cīnīsies katras klases ātrākie 20 sportisti. Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Beļģijas, Baltkrievijas un Latvijas motosportisti. Jāpiebilst, ka sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar 2016. gada Pasaules čempionāta motokrosā pieredzi un rūdījumu –Karel Kutsar , Dāvis Ivanovs , Dāvis Līvs un Kristers Drevinskis pārstāvēs Ventspils motokluba Rodeo krāsas. MX1 klasē redzēsim Ivo Šteinbergu ,Raivi Levanu, Lietuvas izlases sportistu Vitautas Bučas un Nerimantas Juciuss, Igauņu zvaigznes –Aigar Leok, Juss Lansoo, Erki Kahro, Andero Lusbo , Beļģijas jaunos talantus Mathiass Plesser un Nolan Cordens, Zviedriju pārstāvēs Danne Karlsson MX2 klasē , bet no Baltkrievijas ieradīsies MX1 klases čempions Jevgenijs Teleckis, kā arī šī brīža stiprākie Latvijas sportisti –Tomass Šileika ,Gints Filipsons un citi.

Vakara gaitu un par trasē notiekošajām cīņam komentēs Ēriks Fogels, par muzikālo fonu un disko ritmiem uz Lielās skatuves rūpēsies un nodrošinās DJ Japānis. Būs pieejamas Piedzīvojuma Parka piedāvātās atrakcijas bērniem un pieaugušajiem, kā arī atspirdzinošus dzērienus un uzkodas varēs baudīt visa pēcpusdienas pasākuma garumā. Arī šajā reizē organizatori ir iecerējuši un parūpējušies par to, lai „Ventbunkers Balva„ Piedzīvojuma Parkā būtu īsti sporta un kultūras svētki visai ģimenei, jo pasākuma programma ir veidota tā, lai moto sacensības papildinātu muzikālas pauzes, konkursi ar vērtīgām balvām, kā arī pirmo reizi notiks pasākuma apmeklētāju - Fanu skrējiens ar devīzi – Kurš pirmais kalna galā ! Apbalvos pirmos trīs ātrākos skrējējus ,kuri no sacensību starta vietas sasniegs kalna virsotni.


Atskats uz spilgtākajiem "Ventbunkers Lielās balvas" notikumiem 2015. gadā

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    karlito 12.07.2016, 17:53:26

    Labprāt apmeklētu klasisko motokrosu..tikai žēl,ka šai pilsētai nav sava trase,un izskatās ka arī nebūs..bet piedzīvojumu parkā tas jau nav motokross..kaut kas līdzīgs cirkam ar labiem sportistiem!

  • -2
    Andris Grinbergs 12.07.2016, 22:42:43

    Atbildot uz Karlito komentāru gribu teikt,ka mototrase Ventspilī būs ,tā ir paredzēta Piedzīvojumu parka attīstības stratēģijā līdz 2020 gadam,un nepiekrītu ka supermotokrosu nosauci par cirku,tas ir motokrosa veids kas tiek parādīts ka šovs,īsa dinamiska trase ,lieli lēcieni un freestyle šovs skatītājiem!!! Tā ka nejauc divas dažādas lietas!!!

  • 0
    Rimich 13.07.2016, 07:07:11

    Lai Motokrosa svētki izdodas uz visiem 110%!!!

  • 0
    Ventiņheiteris 13.07.2016, 11:52:17

    Gan jau atkal būs "pus-šovs" kā pagājušogad - free style šovs praktiski nebija, jo "vējš par stipru". Tagad jau organizētajiem skola rokā - uztaisām kārtīgu reklāmu, ka "nu tik būs tas un šitas, nāciet tik!", tad no ļaudīm-idiotiem noslaukt naudu par biļetēm, un tad, aizbildinoties ar "force major" un "neparedzētiem apstākļiem", izpildīt tikai daļu no programmas (kaut biļeti pērkot es kā klients slēdzu līgumu lai saņemtu pilnu pakalpojumu). Sak, nebūsim sīkumaini, jābūt saprotošiem!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: