SIA “Ventspils nafta” termināls” (VNT) ir ne tikai lielākais naftas produktu pārkraušanas terminālis Baltijā, kurš nodrošina 70 % no visu lejamkravu pārkraušanas apjoma Ventspils ostā un 40 % Latvijā, bet arī sabiedriski aktīvs uzņēmums, kas regulāri iesaistās Ventspils sporta ikdienas dzīvē un sniedz finansiālu atbalstu gan Ventspils pašvaldības organizētajām, gan pašu Ventspils iedzīvotāju un uzņēmuma darbinieku iniciētajām sporta un brīvā laika aktivitātēm.

Atbildot uz Ventspils HK Venta 2002 lūgumu pēc finansiāla atbalsta, šogad tika noslēgts ziedojuma līgums, kura ietvaros VNT atbalsta jauno hokejistu pirmssezonas sagatavošanos un dalību starptautiskajos turnīros; inventāra iegādi un sporta inventāra uzturēšanas izmaksas, tāpat VNT apņēmies segt sporta pedagogu izmaksas, kā arī īstenot talantīgu, perspektīvu un sociāli maznodrošinātu sportistu atbalstīšanu. Papildus ziedojuma līguma summai VNT nodrošina autobusu HK Venta 2002 dalībai atsevišķos čempionātos, kas netiek organizēti no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) puses.

Volejbola klubs “Ventspils” ir VNT ilgtermiņa sadarbības partneris kopš kluba dibināšanas 2009. gadā un uzsāktā sadarbība turpinās joprojām. VNT sniedzis finansiālu atbalstu kluba attīstībai, veicinot sieviešu volejbola komandas un individuālo kluba sportistu profesionālo izaugsmi.

VNT sponsorē arī Latvijas olimpieša soļotāja Arņa Rumbenieka gatavošanos Vasaras Olimpiskajām spēlēm Brazīlijā, Riodežaneiro. Finansējums piešķirts sportista dalībai starptautiskajās treniņu nometnēs, lai sportists varētu veikt nepieciešamo sagatavošanos ceļā uz godpilniem sasniegumiem, pārstāvot Ventspils un Latvijas valsts vārdu pasaules mērogā. “Augstu mērķu sasniegšanai ir nepieciešami produktīvi treniņu apstākļi visu cauru gadu, tai skaitā treniņnometnes ārzemēs Latvijas klimata apstākļu dēļ. Ar VNT atbalstu šie apstākļi man tika nodrošināti. Tas ir palīdzējis pietuvoties katra sportista lielajam sapnim – Olimpiskajām spēlēm, kurām esmu kvalificējies,” uzsver soļotājs Arnis Rumbenieks.

Par sportisko tradīciju Ventspilī kļuvušas Trīs bumbu spēles, kuru iecienījuši arī VNT darbinieki. VNT jau vairākus gadus ir šī turnīra ģenerālsponsors. Tāpat VNT ir aktīvs Ventspils Tehnikuma un pasākuma organizētāja Dāvja Čodera organizētā ielas kultūras pasākuma ‘’Raita Silarāja kausa izcīņa strītbolā 2016’’ atbalstītājs.

VNT kā uzņēmums iestājas par sportiskajām aktivitātēm, kas attīsta bērnu, jauniešu un pieaugušo fiziskās spējas, kā arī par vērtībām, kas aicina ikvienu pilnvērtīgi un aktīvi pavadīt savu laiku, rūpējoties par savu pašsajūtu. VNT un uzņēmuma darbinieki atbalsta Ventspils Jūras svētku un Pilsētas svētku rīkošanu, kuros paši arī cenšas iesaistīties, tādējādi radot patīkamu noskaņu pilsētā un veidojot patīkamu vidi sev apkārt.

: VNT atbalsta skolas, bērnudārzus, kā arī nodrošina dienas aprūpes centra „Ventiņmāja” iemītnieku bezmaksas autobusu ekskursijām.

Arī iepriekšējos gados VNT sniedzis ievērojamas investīcijas Ventspils sporta dzīves attīstībai. 2015. gadā VNT sniegtā finansiālā atbalsta apmērs kopumā sasniedza vairāk kā 265 000 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Ventiņheiteris 14.07.2016, 14:04:49

    Būtu labāk vispirms savedis kārtībā pārkraušanas infrastruktūru, lai nerastos noplūdes un nevajadzīgs piesārņojums, un tad mētātos ar naudu bezjēdzīgos sporta pasākumos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: