Darbu jau ir sācis e-veselības portāls, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga. Pagaidām portāls vēl darbojas testa vidē, kā arī tiek veikta portāla satura papildināšana - to plānots veikt arī turpmāk.

Līdz ar e-veselības vides darbības uzsākšanu, portāla lietotāji var iepazīties ar to portāla daļu, kas ir pieejama bez autorizēšanās - tā satur informatīvus rakstus par slimību profilaksi un ārstēšanu, veselības jomas aktuālās ziņas, kā arī citu informāciju.

Šobrīd NVD veic datu ielādi e-veselības sistēmā, kad ielāde tiks pabeigta, iedzīvotāji varēs autorizēties portālā un apskatīt savu personas informāciju, noskaidrot, kas ir viņu ģimenes ārsts, kā arī citu pamata informāciju. Savukārt iedzīvotāju veselības dati, arī izrakstītās e-receptes un e-darbnespējas lapas, būs apskatāmi, tiklīdz veselības nozares profesionāļi noslēgs līgumu, sāks e-veselības sistēmas lietošanu un sāks ievadīt tajā pacientu datus. Līgumus par e-veselības lietošanu ir jānoslēdz līdz šī gada 1.novembrim, savukārt sistēmas obligāta lietošana ir jāsāk no 1.decembra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: