Ģirtam Karlsonam 5. un 37. minūtē izceļoties no tuvas distances, uzvaru UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā izcīnīja "Ventspils" - 2:0 pret "Vikingur" no Fēru salām.

"Ventspils" starta sastāvā pirmoreiz devās jaunpienācējs Aleksejs Aleksejevs, un tieši pēc uzbrūkošā krievu pussarga centrējuma laukuma saimniekiem izdevās piektajā minūtē izvirzīties vadībā. Viņš no kreisās malas pamanīja Ģirtu Karlsonu, un Latvijas Virslīgas labākais snaiperis izspraucās starp diviem pretinieku aizsargiem un no ļoti tuvas distances izdarīja neatvairāmu sitienu ar galvu - 1:0.

Laukumā saimniekoja kurzemnieki, bet 20. minūtē pirmo momentu izveidoja arī Fēru salu komanda "Vikingur", no 17 metriem sitienu izdarot kapteinim Atli Gregersenam. "Ventspili" glāba vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš atgriezās ierindā, jo Latvijas čempionātā nevarēja spēlēt diskvalifikācijas dēļ. Tiesa, tūdaļ otrā laukuma galā mājiniekiem izdevās vēlreiz gūt vārtus, taču rezultatīvā sitiena izpildītājam Alanam Siņeļņikovam tika fiksēts apšaubāms notikumu pārkāpums pēc cīņas soda laukumā.

"Ventspils" savu panāca 37. minūtē, kad pārsvaru dubultoja Karlsons - 2:0. Pēc centrējuma no labās malas sitienu ar galvu izdarīja Aleksejevs, tomēr bumba atdūrās pret vārtu tālo stabu. Taču īstajā vietā un īstajā laikā bija Karlsons, kurš no diviem metriem viegli raidīja atlēkušo bumbu "Vikingur" vārtos. Pirmā puslaika izskaņā viņam bija lieliska izdevība gūt arī trešos vārtus, bet netraucēts sitiens ar galvu no pieciem metriem lidoja garām tuvajam stūrim.

Laukuma saimnieku galvenais treneris Pols Ašvorts pārtraukumā veica vienu maiņu, divas rezultatīvās piespēles izdarījušo Aleksejevu nomainot pret Ndui Mujeci. Uzbrucējs pēdējos mačus bija spiests vērot no malas, jo neatradās kopā ar komandu disciplīnas problēmu dēļ. Tomēr spēļu prakses trūkums bija redzams, un "Ventspils" centieni uzbrukumā kļuva vienveidīgāki.

69. minūtē bīstamu sitienu no soda laukuma līnijas izdarīja serbu uzbrucējs Filips Džordževičs, tomēr viņam neizdevās trāpīt Uvarenko sargāto vārtu apakšējā stūrī un samazināt viesu deficītu līdz minimumam. "Ventspils" atbildi parādā nepalika, pēc stūra ar galvu atkal sitot Karlsonam, bet vēlreiz bumba lidoja mazliet pāri vārtiem.

Apmainīšanās momentiem turpinājās, un deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām tikai fantastiskais Uvarenko glāba "Ventspili" no ielaistajiem vārtiem. Haosam soda laukumā sekoja netraucēts Finura Justinusena sitiens no tuvas distances, bet duelī virsroku ņēma vārtsargs, kurš bumbu atvairīja ar kāju. Jau kompensācijas laikā ar galvu sita Karlsons, tomēr bumba lidoja tieši virsū vārtsargam.

Tādējādi "Ventspils" nosargāja uzvaru ar 2:0, un tas nozīmē, ka atbildes spēlē, kas norisināsies pēc nedēļas, Latvijas klubam pietiks pat ar minimālu neveiksmi. Savukārt gadījumā, ja viesos izdosies gūt vārtus, sāncenšiem būs nepieciešams jau trīs vārtu pārsvars.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -1
    norge 01.07.2016, 07:05:18

    profisionali uzvareja amatierus , interesanti ko FK ventspils daris tur kad viniem piebiedrosies tie speletaji kuri paslaik aiztava islandes karogu EU kausa

  • 0
    keda 01.07.2016, 09:14:46

    kāda Islande, ja šie ir no Fērām? :D Bet nu jā, otro puslaiku nospēlēja vāji, bija vēl kāds gols jāiesit :(

  • 0
    Latvija pāri visām! 01.07.2016, 12:04:34

    Vāji? Savu lomu spēlē arī veiksme. Rau Portugāle spēlē tiešām vāji priekš tāda līmeņa komandas, bet pamanās izsprukt tālāk..

  • 0
    keda 01.07.2016, 13:15:26

    Vāji salīdzinājumā ar pirmo puslaiku, kurā varēja pat 3 un 4 iesist. Liekas tomēr, ka drusku gribēšanas arī pietrūku, kas ibrraumā nedrikst notikt.

  • -1
    norge 01.07.2016, 17:37:08

    to keda Feru salas atrodas islande dargais draugs ja kas

  • 0
    Latvija pāri visām! 01.07.2016, 20:17:42

    Nu ja, masēja vikingus kurzemnieki uz nebēdu, bet 3 vai četri vārti to atspoguļotu labāk:)

  • -1
    norge 01.07.2016, 21:39:06

    to kurzemniekam , tavai zinasanai bija vikingu aliance kura sastaveja no 5 ciltim vai ka tagat teiktu valstim , Norvegi , Dani , Zviedri, Islandiesi , un Kursi. bet ja palasa FK Ventspils speletaju uzvardus tad ja tie ir kurzemnieki iedzimtie

  • 0
    Latvija pāri visām! 02.07.2016, 21:09:58

    Nu ja, un kurši nopostīja zviedru galvaspilsētu Siguntu. Nav bijusi tā alianse tik stipra:)

  • 0
    keda 04.07.2016, 09:11:35

    Akdies, Norge, steidzami pārlasi skandināvu vēsturi :) Kurši un vikingi viens otru centīgi masēja un kādu laiku pat nenojauta, ka ir kaut kas vairāk uz pasaules, tā kā pat īsti nebija pret ko aliansi veidot :) Otrkārt, Fēru salas dāņiem pieder nevis islandiešiem :)
    Vienā ziņā gan tev ir taisnība, jo tiešām brauc mājās Islande no EČ, tikai diktas šaubas, vai tur ir kāds no kādas Islandes komandas :)

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.07.2016, 19:52:17

    Nav it neviens. Visi pa krutiem Eiro klubiem.

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.07.2016, 19:55:34

    Un par aliansēm - kā toreiz tā tagad - tad čupojas aliansēs, tad stājas ārā, un tad atkal mušī viens otru nost uz nebēdu, lai atņemtu ozerliņus un sieviešus:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: