5. jūlijā norisinājās studentu biznesa projektu konkursa “Radām novadam” noslēdzošais fināls, kurā savus projektus un sasniegtos rezultātus prezentēja piecas studentu komandas no Ventspils Augstskolas (VeA), Vidzemes Augstskolas, Latvijas Universitātes un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA). Konkursā trešo vietu ieguva komanda “Balto gulbju projekti”, kura pārstāvēja Ventspils Augstskolu un darbojās Gulbenes novadā, tur izveidojot disku golfa laukumu.

Par “Radām novadam” konkursa uzvarētājiem kļuva komanda “Jauniešu vētra” (Vidzemes augstskola), kura darbojas Mazsalacas novadā. Otro vietu ieguva Madonas novada komanda “Purva bridēji” (Latvijas Universitāte), kuri attīsta unikālu tūrisma veidu – purva tūrismu. Godpilno trešo vietu ieguva Ventspils Augstskolas komanda “Balto gulbju projekti”. Žūrija, kuras sastāvā bija Latvijas Republikas Saeimas ilgtspējas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma, biznesa žurnāla “Kapitāls” vadītājs Juris Kabakovs, biznesa mentors Dairis Cālītis un portāla Delfi.lv biznesa un nacionālo ziņu redaktore Guna Gleizde, izvērtēja katras komandas sasniegumus un to nozīmīgumu novadu attīstībai.

Komandu “Balto gulbju projekti” veidoja trīs Ventspils Augstskolas studenti – Elviss Brauns, Miks Zīverts un Pēteris Pabērzs, kuri nu jau ir absolvējuši augstskolu. Komanda darbojās Gulbenes novadā, kur tā izveidoja disku golfa laukumu. Šobrīd jaunieši turpina attīstīt savu projektu, piedāvājot arī citiem novadiem atbalstu disku golfa laukumu izveidē, kā arī popularizē šo sporta veidu Latvijā. Disku golfs ir spēle, kuras pamatprincips ir mest lidojošo šķīvīti speciālā disku ķērājgrozā. Pamatā disku golfu spēlē specializētos laukumos, kuri sastāv no 9 vai 18 grozu celiņiem un uzvaru gūst spēlētājs, kurš pieveicis laukumu ar pēc iespējas mazāk metieniem.

Konkurss “Radām novadam” tika uzsākts 2013. gada nogalē un tā mērķis bija dot iespēju apliecināt sevi Latvijas studentiem un viņu pārstāvētajām augstskolām, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Divu gadu laikā konkursā savus spēkus izmēģināja 22 studentu komandas no 11 Latvijas augstskolām, kuras darbojās 18 Latvijas novados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: