FK "Ventspils" futbolisti tikuši pie sestā panākuma Virslīgas čempionātā, savā laukumā ar 2:0 pieveicot pašreizējos čempionus FK "Liepāja" un nostiprinoties pirmajā vietā.

Apskati foto!

Ventspilnieki pārsteidza jau pirms mača. Vispirms jau vārtos pēc divu spēļu izlaišanas traumas dēļ atgriezās Maksims Uvarenko, kas gan bija gaidāma izmaiņa sastāvā, ko nevar teikt, par viena nominālā uzbrucēja – Ģirta Karlsona – sūtīšanu laukumā. Taču tas nenozīmēja, ka "Ventspils" spēlēja aizsardzības futbolu – gluži pretēji. Vidējo līniju papildināja Jurijs Žigajevs, tā palīdzot nodrošināt bumbas kontroli, kas galu galā arī izšķīra mača likteni.

Tiesa, pirmajā puslaikā bīstamāko momentu uzrīkoja liepājnieki, bet Valērijam Afanasjevam pavisam maz pietrūka, lai ieraidītu bumbu vārtos. Pēc pussarga sitiena no soda laukuma vidus bumba lidoja nedaudz virs tuvā devītnieka, atsitās pret pārliktni un izlidoja ārpus laukuma robežām. "Ventspils" atbildēja ar bīstamiem standartiem, bet rezultātu atklāt neizdevās arī mājiniekiem.

Jau otrā puslaika sākumā ventspilnieki ielenca sāncenšu soda laukumu, taču bīstamu sitienu nebija joprojām. Izturējuši šo spiedienu, liepājnieki uz brīdi paši pārgāja uzbrukumā, bet drīz vien "Ventspils" atklāja rezultātu. Lai gan sākumā šķita, ka Eduarda Tīdenberga centrējums nebija līdz galam sekmīgs, viss izvērsās veiksmīgi. Talkā nāca arī Pāvela Doroševa kļūda. Pieredzējušais vārtsargs par vēlu izlēma doties pretī bumba un nespēja apsteigt Alanu Siņeļņikovu, kurš mirkli vēlāk atklāja rezultātu. Viesi tūlīt pat uz rezervistu soliņa sameklēja Kristianu Toresu, kurš maču šoreiz nesāka starta sastāvā, taču viņa iesaistīšanās spēle tikai uz brīdi to padarīja liepājniekiem patīkamāku.

Ventspilniekiem vajadzēja pavisam īsu laika sprīdi, lai pielāgoties sāncenšu spēlei ar Toresu laukumā, bet Romāna Mickeviča nākšana laukumā vispār gandrīz netika pamanīta. Liepājnieki nedaudz vairāk kontrolēja bumbu, taču Uvarenko dzīve bija pavisam mierīgāka. Bīstamāki bija "Ventspils" pretuzbrukumi, un pēc viena no tiem tiesnesim Ivaram Caunem vajadzēja norādīt uz 11 metru atzīmi, jo Ņikita Bērenfelds ietriecās Niko Boranijaševičā un nogāza serbu, taču svilpe nesekoja. Toties sekoja dzeltenās kartītes par runāšanu – pašam «cietušajam» un Žigajevam.

Tomēr desmit minūtes vēlāk krita arī otrie vārti, turklāt devīto reizi deviņos mačos izcēlās Karlsons. Ventspilnieki izspēlēja stūra sitienu, sekoja centrējums soda laukumā, kur veiklākais izrādījās tieši Ģirts, vispirms atbrīvojoties no Oskara Kļavas, bet pēc tam arī sitot bumbu vārtos. No "Liepājas" ofensīvas nekas īsti nesanāca, bet tiesneša spēles beigu svilpe pārtrauca tieši "Ventspils" uzbrukumu – 2:0!

Līdz ar to ventspilnieki saglabājuši pirmo vietu, par pieciem punktiem apsteidzot "Liepāju" un "Spartaku". Tiesa, jūrmalniekiem vēl ir iespēja pietuvoties, jo 27. maijā aizvadīs 9. kārtas spēli ar BFC "Daugavpils".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: