''Ventspils motosportistu spožā uzvara.'' ''Motobraucēji trauc no sacīkstes uz sacīksti.'' ''Ventspils motosportisti atkal nepārspēti.'' ''Visas pirmās vietas ventspilniekiem!'' Vēl un vēl var saukt visus tā laika avīžu virsrakstus par mūsu pilsētas motosportistiem, kurus pazina ne tikai mūsu valstī, bet arī tālu aiz tās robežām.

Slavenā Ventspils jūras tirdzniecības ostas motosekcija bija tā, kuras slieksni pārkāpa jauneklis, kura sirds piederēja motosportam. Arnolds Priedols. Viņš bija tas, kurš sacīkšu motociklā prata iepūst to īsto dzirkstelīti. Viņš bija tas, kurš ne tikai radīja čempionu motociklus, bet arī pats plecu pie pleca ar saviem komandas biedriem cīnījās smilšainajās, dubļainajās un putekļainajās trasēs par spožām uzvarām. Šajā skaistajā, saulainajā laikā Arnolds Priedols ir aizgājis no mums.

Aizgājis no saviem tuviniekiem, draugiem, komandas biedriem, lai tagad brauktu sacīkstēs debesu valstības trasēs. Viņa nopelns Ventspils motosportā ir rakstāms ar lielajiem zelta burtiem. Uzsākot savas motosportista gaitas Ostas motosekcijā pie Arvīda Skudrēvica, jau nākamajā sezonā Arnolds izcīnīja savu pirmo uzvaru 125cm3 klasē.

Viņš bija pirmais no ventspilniekiem, kurš pirmo reizi izmēģināja spēkus motobraukšanā šosejā pa apli, kļūstot par Latvijas čempionu 125cm3 klasē. Tajā pašā gadā pārstāvot Latvijas izlasi viņš piedalījās PSRS čempionātā. Kopā ar komandas biedriem no Poltavas mājās tika pārvests PSRS komandu kauss un iegūts PSRS Sporta meistara nosaukums. Draugi un komandas biedri viņi atceras kā ļoti pedantu attiecībā pret mototehniku.

Arnolda komandas biedri atceras: ''Kad viņš no garāžas izstūma motociklu un piedarbināja, tad motoram darbojoties Arnolds uzmanīgi ieklausījās tā skaņā. Ja tika kas nelāgs saklausīts, motocikls tika stumts atpakaļ garāžā un regulēts.'' Nekad viņš neatteica sniegt savu palīdzīgo roku vai padomu. Pateicoties Arnoldam, mūsu leģendārā motobraucēja, PSRS Sporta meistare Zigrīda Ozoliņa izcīnija PSRS čempiones nosaukumu motokrosā, bet viņš kļuva par labāko treneri visā Padomju Savienībā. ''Arnolds Priedols - Republikas čempions''. ''Uz sporta meistara trases''. Tādi skaļi virsraksti savulaik bija veltīti tieši viņam.

Vīrs, kura priekšā mēs noņemam cepuri godinot viņa nopelnus, jo viņa radītie motori nekad neapklust.

ARNOLDA PRIEDOLA vizītkarte:
PSRS Sporta Meistars
1961. 1.vieta BASB ''Daugava'' CP un Latvijas PSR ATD CAMK meistarsacīkstēs motokrosā 125cm3
1964. Latvijas PSR čempions motobraukšanā šosejā pa apli 125cm3
1964. 7.vieta PSRS čempionātā motobraukšanā šosejā pa apli 125 cm3 (Kauņas posmā 3.vieta)
1964. 1.vieta BASB ''Daugava'' CP un Latvijas PSR ATD CAMK meistarsacīkstēs motokrosā 125cm3
1965. 3.vieta Latvijas PSR čempionātā motokrosā 125cm3
1966. 2.vieta starptautiskajā motokrosā ''Gaujas kauss'' 125cm3
1966. PSRS komandu kausu ieguvējs Ventspils jūras tirdzniecības ostas motosekcijas sastāvā
1968. Divkārtējs Latvijas PSR vicečempions motokrosā 125cm3 un 175cm3
1975. PSRS čempions kā treneris Zigrīdai Ozoliņai
Vairākkārtējs uzvarētājs un godalgoto vietu ieguvējs Ostas motosekcijas komandas sastāvā.

Lasi vēl