Pirmos mačus aizvadījuši Kurzemes futbola seniori, kas par novada čempionu titulu un medaļām cīnīsies teju visas vasaras garumā. Šōbrīd turnīrā spēlē četras komandas, bet nav izsēgts, ka otrajā posmā to jau būs vairāk.

Līdz šim futbola veterāni pārsvarā mērojās spēkiem telpu futbolā, bet pērn radās ideja, ka jānoskaidro spēcīgākie arī uz zaļajiem laukumiem. Lai turnīrs būtu interesantāks un pašiem futbola cienītājiem būtu vairāk iespēju uzspēlēt, tika nolemts par piemēru izspēles kārtībai ņemt Kurzemes čempionātu pludmales futbolā, kas risinājās vairākos posmos, bet uzvarētāji tika noskaidroti, summējot tajos izcīnītos punktus. Tāpat tika nolemts, ka senioru čempionāts risināsies četros posmos. «Tādu vienas dienas turnīru jau netrūkst, bet vīri grib uzspēlēt vairāk. Turklāt šāda izspēles kārtība padara turnīru arī neprognozējamāku, jo tā iznākumu var ietekmēt rezultāti jebkurā posmā. Protams, šobrīd grūti pateikt, kā viss beigsies, bet pēc pirmā posma komandas ir apmierinātas, ka čempionāts risināsies tieši tā,» skaidro čempionāta organizators Valdis Ziemelis.

Gods uzņemt pirmā posma mačus bija liepājniekiem – pie viņiem ciemos devās FK Ventspils, Talsu un Aizputes Lejaskurzemes seniori. Ventspilnieki turnīru sāka ļoti iespaidīgi, ar 4:1 pieveicot aizputniekus, bet pēc tam arī ar 3:1 izcīnot uzvaru pret mājiniekiem liepājniekiem. Smagākais izrādījās mačs ar Talsu komandu, taču arī tajā izdevās uzvarēt (1:0), tā izcīnot pirmo vietu posmā. Par uzvaru posmā FK Ventspils veterāni ierakstīja kopvērtējuma tabulā 12 punktus, par diviem mazāk tika Liepājas komandai, kas ieņēma otro vietu, astoņus punktus nopelnīja Lejaskurzeme, bet septiņus – talsenieki. Ventspils komandas panākumu pirmajā posmā kaldināja Germans Rostovs, Oļegs Jurčenko, Aleksandrs Mastrjakovs, Vladimirs Blaževics, Andrejs Silajevs, Andrejs Saleiko, Viktors Lukaševičs, Igors Sondars, Andrejs Supe un Staņislavs Jacukevičs.

Ziemelis uzsver, ka futbola veterāni ar patiku izbaudīja šo turnīru: «Protams, kāds atzina, ka tās bija šī gada pirmās spēles brīvā dabā, ka nepieciešams saspēlēties, bet lielākā daļa bija priecīgi par to, ka var izskrieties un uzspēlēt futbolu. Tas jau šajās sacensībās ir galvenais, jo tās nav atlases mači kaut kam lielam, bet gan sacīkstes pašiem kurzemniekiem.» Lai gan Kurzemes čempionam nebūs garantēta spēlēšana kādā valsts mēroga turnīrā, interesanti, ka valsts mērogā jau sāk pārņemt kurzemnieku ieviesto posmu sistēmu. Kas zina, varbūt ar laiku parādīsies interese arī par kurzemnieku komandām.

Pašiem kurzemniekiem interese par futbola spēlēšanu un turnīru rīkošanu ir, turklāt nav izslēgts, ka Kurzemes čempionāta turpinājumā kvartetam pievienosies vēl viena komanda – Saldus. Šī pilsēta šosezon gan nav iekļauta posmu norises vietu sarakstā, jo jūlija sākumā veterānus pie sevis gaidīs aizputnieki no Lejaskurzemes, tad sekos sacensības Rojā, kurās saimnieki būs talsenieki, bet noslēguma posms un medaļu dalīšana notiks Ventspilī.

Līdz nākamajām Kurzemes cīņām vēl jāgaida krietns brīdis, bet futbola seniori gluži bez spēlēšanas nepaliks, jo jau 4. jūnijā risināsies otrais Jurija Bespalova piemiņas turnīrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: