Atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un ugunsdzēsības Latvijā 151.gadadienu, šodien, pasniedzot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Iekšlietu ministrijas apbalvojumus, par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību tika apbalvoti pieci drosmīgi cilvēki.

Arī Ventspils pilsētas iedzīvotājs Viktors Černišovs saņēma Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi "Par pašaizliedzību".

Pagājušā gada 3.maijā Ventspils pilsētas iedzīvotājs Viktors Černišovs makšķerēja Nabas ezerā. Nolēmis jau doties prom, Viktors Černišovs izdzirdēja vārgus palīgā saucienus. Tie bija divi makšķernieki, kuru laiva apgāzās ezera vidū un viņi atradās aukstajā ūdenī. Černišovs ātri piepumpēja savu mazo laivu un peldēja pie viņiem. Vispirms viņš aizvilka krastā vienu no vīriešiem, kuram spēki praktiski bija izsīkuši un uzreiz devās pēc otrā vīrieša, kurš arī jau praktiski bija padevies liktenim. Šajā brīdī notikuma vietā ieradās glābēji un arī otrs nelaimē nokļuvušais vīrietis veiksmīgi tika nogādāts krastā. Pateicoties Černišova drosmei un pašaizliedzībai, tika izglābtas divu cilvēku dzīvības.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    didzis 18.05.2016, 17:12:26

    malacis. es vinu pazistu -loti labs cilveks

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: