Šodien Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē piekto maču LBL pusfinālā aizvadīs BK Ventspils un VEF, un tieši šajā cīņā izšķirsies, kura komanda iekļūs finālā.

Ventspilnieki sēriju sāka ar zaudējumiem gan savā laukumā, gan viesos, kur pēdējās piecarpus minūtēs izlaida 13 punktu pārsvaru. Pakaļdzīšanās tika uzsākta pašu laukumā, izcīnot uzvaru 86:80, bet sērijas ceturtajā spēlē VEF tika pārspēts arī Rīgā – 79:71. "Veiksme bija mūsu pusē. 15 punkti pēc pirmā puslaika neko nenozīmē - mums neiekrita pāris labi metieni, veiksme kaut kur nebija mūsu pusē un pretinieki pietuvojās. Tomēr mums pietika spēka noturēt viņu ofensīvu un ar pašaizliedzību novest sēriju līdz neizšķirtam," pēc mača atzina ventspilnieku treneris Gints Fogels.

Komandas vienotību un raksturu slavēja arī Māris Gulbis, kuram pēc Kristapa Janičenoka izkrišanas no sastāva savainojam dēļ, jāuzņemas arī kapteiņa pienākumi: "Šo maču uzvarējām ar komandas raksturu un vienotu spēli. Nepadevāmies un nesākām nervozēt arī tad, kad pretinieki mums otrajā puslaikā pietuvojās. Turklāt nesākām spēlēt pārāk individuāli, kā mums tas bieži notiek. Neviens vienatnē nemēģināja glābt tēvzemi. Šoreiz darījām visu to pašu, ko otrajā spēlē, jo toreiz mums vienkārši nepaveicās. Domāju, VEF savu veiksmi jau ir izsmēluši, tagad kārta mums. Šajā sērijā mums izdevies atspēlēties, pateicoties komandas raksturam."

Ventspilnieki jau pirmajā mačā palika bez pieredzējušā Kristapa Janičenoka, kuram plīsa Ahileja cīpsla, bet sērijas ceturtajā mačā robs tiks iecirsts arī VEF rindās. Pēc sadursmes ar Žani Peineru uz grīdas saļima Ingus Jakovičs, kurš pēc tam komandas mediķu pavadībā pameta zāli un spēlē vairs neatgriezās. Sportists iedzīvojies vieglā smadzeņu satricinājumā un šajā sērijā, ticamākais, vairs nepiedalīsies.

Jāpiebilst, ka līdz šim BK Ventspils vēsturē bijušas astoņas sērijas ar maksimālo spēļu skaitu un piecās no tām pilno lozi izvilkuši tieši ventspilnieki. Pēdējās divas reizes bija tieši pusfinālā, kad ventspilnieki ar 3:2 pieveica BK Jēkabpils komandu.

Mača sākums tradicionāli plkst. 19, bet basketbola klubs atgādina, ka arī dreskods nav mainījies – dzeltens!

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    žipčiks 19.05.2016, 09:11:37

    Šodien emocijas sitīs aukstu vilni,bet Kārlim un spēlētājiem jābūt motivētiem un disciplinētiem. Būs intresanti :)

  • -7
    keda 19.05.2016, 10:02:40

    Pilnu zāli, kārtīgu atbalstu un sestdien varēsim braukt uz Valmieru! Šobrīd psiholoģiskais pārsvars ir mūsējo pusē, bet mums visiem jāpalīdz to izmantot! Mēs Visi Par BK Ventspils!

  • -3
    cits 19.05.2016, 21:15:44

    VEFIŅŠ BŪS ČEMPIONS!!!

  • -2
    karlito 19.05.2016, 22:15:51

    Apsveicu VEF ar pelnītu uzvaru,ar komandas saliedētību ar koncentrēšanos un protams ar daudz labāku komandas komplektāciju kā BKV.Kruss,Harelsons,Bostiks..-BKV tādu nav,ir visvisādi Niki,Viginsi un Šeļakovi,bet ko viņi dod komandai..neko! Pleinics šogad nav uzdevumu augstumos,sasniegums,ka vispār līdz 5spēlei tikām!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: