Latvijas futbola Virslīgas astotās spēļu kārtas pirmajā mačā kopvērtējuma līderi „Ventspils” futbolisti izbraukumā „Skonto” stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 ar „Riga FC" komandu.

Pirms šī mača iepriekšējās piecās spēlēs rīdzinieki bija iesituši tikai vienā mačā, bet pēdējās 200 minūtes pēc kārtas nebija izcēlušies ar precīzu sitienu. Tikmēr ventspilnieki bija izcīnījuši piecas uzvaras pēc kārtas un joprojām bija vienīgā komanda, kas vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu un visās spēlēs guvusi vārtus.

Jau mača 3. minūtē pēc centrējuma no labās malas Reini Flaksi rīdzinieku soda laukumā apsteidza Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Ģirts Karlsons, gūstot astotos vārtus astoņās spēlēs. Tomēr puslaika vidū pie paša soda laukuma robežām tika nogāzts Jevgeņijs Šerenkovs un soda sitienu teicami izpildīja Roberts Savaļnieks, raidot bumbu vārtu labajā stūrī. Kopumā spēles pirmajās 45 minūtēs abām komandām nebija daudz iespēju gūt vārtus. Ja puslaika pirmajā pusē aktīvāki bija ventspilnieki, tad, jo īpaši, pēc „Riga” gūtajiem vārtiem spēle izlīdzinājās.

Otrā puslaika sākumā pēc Oļega Laizāna tālsitiena bumba lidoja tikai nedaudz pāri vārtiem. Ventspilnieki uz to atbildēja ar labu Jurija Žigajeva soda sitienu, pēc kura bumba lidoja pāri vārtiem, bet vēl pēc brīža teicams tālsitiens padevās Eduardam Tīdenbergam un mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba tikai ukraiņu vārtsarga Igora Ļitovkas meistarība. Puslaika turpinājumā pa vārtu pārliktni trāpīja Žigajevs, bet dažas sekundes pirms finālsvilpes bumba pēc Pavlo Fedosova sitiena aizripoja vien dažus centimetrus garām vārtu stabam.

Jāpiebilst, ka arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē šosezon pirmajā aplī Ventspilī tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 15.05.2016, 10:13:22

    Karlsonam astototie, "Ventspilij" neizšķirts ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: