BK Ventspils bija ļoti tuvu tam, lai otrajā pusfinālspēlē pārspētu Rīgas VEF un sērijā līdz trim uzvarām panāktu neizšķirtu, taču pamatlaikā pēdējās piecās minūtēs no spēles negūstot punktus un pasējot 13 punktu pārsvaru, tika piedzīvots zaudējums un sērijā rezultāts kļuvis kritisks 0:2. Trešā spēle notiks svētdien Ventspilī.

1. ceturtdaļa. Salīdzinot ar pirmo spēli BK Ventspils starta piecinieks ir krietni savādāks: Pits, Peiners, Ate, Butjankovs un Nikss. Tātad - trīs izmaiņas. Pamainījās starta piecinieks un pamainījās arī mača sākuma scenārijs. Ja pirmajā spēlē VEF pa Ventspils aizsardzību pastaigājās kā pa promenādi, tad šodien rīdzinieki pie pirmajiem punktiem no spēles tika tikai ceturtdaļas vidū. Tiesa, pirms tam šis tas bija gūts ar soda metieniem, taču pēc piecām nospēlētām minūtēm BK Ventspils ir vadībā ar 9:7 (bija 9:3). Jaušams, ka šodien ventspilniekiem ir drošāka roka no trīspunktu metiena līnijas, kas pietrūka pirmajā spēlē. Īpaši aktīvs ir Žanis Peiners, kurš sešās minūtēs sakrājis jau 10 punktus (precīzi divi tālmetieni). Izskatās, ka komandas treneri viņam devuši lielāku rīcības brīvību un pirmajā ceturtdaļā tas deva vajadzīgo efektu. Jaunums ventspilnieku izpildījumā bija arī tas, ka jau tuvāk ceturtdaļas beigām laukumā tika izlaists arī Rihards Lomažs... Ceturtdaļas sākumā iekrātais nelielais pārsvars netika nosargāts un ejot pirmajā pārtraukumā draudzīgs neizšķirts 21:21.

2. ceturtdaļa. Jaušams, ka ventspilniekiem ir pavisam cits noskaņojums un pavisam cita varēšana, kāda tā bija pirmajā spēlē. Notiek cīņa par atlēkušajām bumbām, aizsardzībā tiek strādāts ar melnu muti (pretinieks divas reizes nepaspēja uzmest groza virzienā atvēlētajā laikā) un visas šīs aktivitātes dod vajadzīgo rezultātu. Kad otrajā ceturtdaļā ir nospēlētas 2:40 minūtes, BK Ventspils veicis nelielu spurtiņu 8:2, kas kopā deva 29:23 un piespieda mājiniekus pieprasīt minūtes pārtraukumu. Ja pirmajā spēlē Viginss meta garām visu ko vien varēja aizmest, tad šovakar otrajā ceturtdaļā viņam iekrīt divi tāli metieni pēc kārtas - viens divu, otrs trīs punktu vērtībā un tieši pēc tālmetiena tiek sasniegts 36:25. Šo pārsvaru līdz lielajam pārtraukumam neizdevās sag;abāt, taču arī +7 (48:41) ir gana pieklājīgi.
Tehniskajā protokolā rakstīts, ka cīņā par atlēkušajām bumbām esam labāki - 20:12, kļūdās - 6:7, realizēti pieci tālmetieni (pirmajā spēlē seši). Peineram jau 17 punkti, Viginsam 10, Gulbim 8...

3. ceturtdaļa. Sākoties otrajam puslaikam bija svarīgi neaizmirst to azartu, ar kuru tika aizvadīta pirmā spēles puse. Netika, pretējā gadījumā VEF jau ceturtdaļas sākumā nepārkāptu 24 sekunžu uzbrukuma limitu. Tiesa, arī paši ventspilnieki iekrita līdzīgās lamatās, taču pats galvenais, ka pirmais punktus guva Ate (50:41). Ceturtdaļas viducī ir iestājusies neliela krīze, kuras laikā VEF tiek ļauts pietuvoties līdz viņiem tīkamākam rezultātam (54:50). Plus vēl Dīna nesportiskā piezīme, taču laikus tiek nostrādāts aizsardzībā, VEF'am atkla 24 sekunžu pārkāpums, bet Butjankovam izdodas 2+1 punktu gājiens un atjaunota drošāka vadība (57:50). Diemžēl seko vēl viena krīzīte, kura maksā krietni vairāk patērēto nervu šūnu - mājinieki gūst piecus punktus pēc kārtas un pusotra minūti pirms ceturtdaļas beigām vairs tikai 62:60. Ceturtdaļas pēdējais vārds tomēr pieder ventspilniekiem un tas ir gana nopietns - līdz ar beigu signālu Gulbis iemet trejaci un ir atjaunots nopietnāks pārsvars - 71:63.

4. ceturtdaļa. Cik labi tika pabeigta trešā ceturtdaļa, tik slikti iesākta ceturtā. Jau pēc pusotra minūtes Muižnieks pieprasa minūtes pārtraukuma un tam ir nopietns iemesls - šo laika sprīdi ventspilnieki pamanījās zaudēt ar 0:5 un paliek tikai trīs punktu pārsvars (71:68). Krīzi pārvar uz maiņu iznākušais Nikss, kurš ar vieglu smīnu gūst četrus punktus pēc kārtas un atkal kļūst mazliet vieglāk (75:68). Niksam arī sestais pēc kārtas gūtais punkts un zīmīgi, ka visi gūti pēc Peinera piespēlēm un jau 77:68. Ļauties priekiem vēl ir pāragri, jo jāspēlē vēl septiņas minūtes. Kas notiek nākamajās pusotra minūtēs? Gulbis iemet nekaunīgi tālu trejaci, tad labs darbs aizsardzībā un vēl viena Peinera rezultatīvā piespēle Niksam, kas dod jau 84:71! Jau ļoti pieklājīgs pārsvars, kuru var pazaudēt tikai pašu muļības dēļ. Bez piedzīvojumiem tomēr neiztika. Ja nākamās pusotra minūtes laikā tiek zaudēti deviņi punkti pēc kārtas, tad ir iemesls pakasīt pakausi - 2:30 minūtes pirms pamatlaika beigām slidenais 84:80. Vēl pēc minūtes nav arī šo četru punktu, bet tikai divi. Jau turpat četras minūtes ventspilnieki nav guvuši nevienu punktu... No spēles punkti tā arī netika gūti, tikai viens precīzs soda metiens Dīna. Pēdējā uzbrukuma tiesības piederēja VEF un viņi to izmantoja. Pareizāk sakot, to ļāva izmantot paši ventspilnieki nedarot to, kas šādās reizēs jādara - uzsist sodu. Neuzsita, un Kruss iemeta tālu trejaci panākot pagarinājumu...

Pagarinājums Pēdējās sekundēs panākot pagarinājumu, psiholoģiskais pārsvars ir jau VEF pusē un tieši viņi visu laiku turas vadībā ar pāris punktu pārsvaru liekot ventspilniekiem visu laiku skriet iepakaļ.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Bruns Svilis 13.05.2016, 23:04:44

    Butjankovs turpina lohot. Vagins tāpat. Deans cik iemet tik pretī kļūdas liek . Muižnieks lielaka nulle nekā Stelmahers

  • 0
    karlito 13.05.2016, 23:15:19

    Pateicoties komandas ''superstāram'' Dīnam mēs atkal zaudējam,šoreiz akmens arī Muižnieka virzienā,pie +13 kad jāspēlē vēl 5min,tomēr vajadzēja komandu ''savākt''.Dīna iemestie punkti neatsver viņa paviršības un muļķīgās kļūdas spēles galotnē.Komandai nav vairs līdera,beigās visi apjukuši..pelnīts zaudējums!

  • 0
    Parteigenosse 14.05.2016, 07:22:16

    VEFIŅŠ-ČEMPIONS!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: