Pirmdien, 9.maijā plkst. 17.30 SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” norisinājās informācijas diena.Viens no centrālajiem tematiem pasākumā bija gaidīšanas rindas uz valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Informācijas dienā ar iedzīvotājiem tikās SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis, galvenā ārsta vietniece Linda Mičule, kā arī „Integrētās Sociālā Aprūpes ieviešana” projekta pārstāve Kristīne Bergamane. Tikšanās tika atklāta ar pozitīvām ziņām – pateicoties sarunām ar Veselības ministriju, kurās piedalījās arī ventspilnieki G.Daudze un G.Blumbergs, ir panākta papildu finansējuma piešķiršana reģionālām slimnīcām valsts apmaksāto ambulatoro pakalpojumu veikšanai, kas tuvākajā laikā ļaus arī SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” samazināt rindas uz tādiem izmeklējumiem kā, piemēram, datortomogrāfija un ultrasonogrāfija. Pašlaik rindā uz šiem valsts apmaksātiem izmeklējumiem jāgaida trīs mēneši. Jāatzīmē, ka, ja pacients nevēlas gaidīt rindā un ir gatavs par pakalpojumiem samaksāt pats, viņam tiek piedāvāta iespēja veikt šo izmeklējumu ātrāk, bet par maksu. Rindu garums ir publiska informācija, ar kuru ikviens var iepazīties Nacionālā veselības dienesta mājas lapā www.vmnvd.gov.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234, vai vēršoties slimnīcā.

SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis norādīja, ka gaidīšanas rindas veidojas ne tikai ierobežota valsts finansējuma dēļ, bet arī pašu pacientu dēļ. Nereti cilvēki pierakstās uz izmeklējumiem vai konsultācijām vienlaicīgi vairākās ārstniecības iestādēs, taču saņemot pakalpojumu, savlaicīgi neinformē par to un neatsaka vizīti. Ja kāda iemesla dēļ pacients nevar ierasties uz pieteikto izmeklējumu vai konsultāciju, lūgums par to informēt savlaicīgi, lai neaizkavētos rinda un nepieciešamo palīdzību ātrāk var saņemt kāds cits cilvēks. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” reģistratūras telefona numurs Ventspilī ir 636 24665, bet Talsu filiālē  - 632 59997.

Galvenā ārsta vietniece Dr. Linda Mičule klātesošos aicināja arī vasaras laikā atbildīgi izturēties pret savu veselību – nepieciešamības gadījumā vērsties pie ģimenes ārsta, savlaicīgi parūpēties par nepieciešamajiem medikamentiem. Tāpat tika atgādināts par to, cik svarīgi ir vakcinēties pret ērču encefalītu un ievērot drošības pasākumus, atrodoties pie ūdenstilpēm, un, sākoties siltajai sezonai, uzmanīties no pārkaršanas. Vēl Dr.Linda Mičule pastāstīja par slimnīcā izstrādāto bukletu „Pareiza uztura pamatprincipi hroniskas nieru slimības pacientiem”, ko ir apstiprinājusi arī „Latvijas Nefrologu asocijācija” un materiāls tiks izmantots pacientu izglītošanai visā Latvijā. Buklets ir radīts pacientiem, kuriem ir diagnosticēta hroniska nieru slimība un tā elektroniskā versija ir pieejama mājaslapā www.ziemelkurzemesslimnica.lv, sadaļā Hemodialīzes nodaļa.

Vēl pasākuma laikā bija iespējams uzzināt par SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” un Ventspils pilsētas Sociālā dienesta īstenoto projektu senioriem, „Integrētās Sociālā Aprūpes ieviešana” (INCA), kas sāka darboties jau 2014.gada janvārī un šobrīd tuvojas noslēgumam. Programma bija paredzēta hipertensijas slimniekiem vecākiem par 65 gadiem, kuri regulāri veica asinsspiediena mērījumus un ievadīja tos īpašā datora programmā vai ziņoja pa tālruni, savukārt ārsti un medmāsas sekoja līdzi mērījumu rezultātiem un sniedza rekomendācijas. Kā pastāstīja projekta pārstāve, projektā tika iesaistīti 30 seniori un visi atzinīgi novērtējuši dalību tajā. INCA projekta mērķis bija uzsākt integrēto sociālās un sanitārās aprūpes e-pakalpojumu saziņas aprūpes tīklu ieviešanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: