FK "Ventspils" futbolisti Latvijas kausa izcīņas pusfināla atbildes spēlē savā laukumā ar 0:2 piekāpās FK "Jelgava" komandai, tā zaudējot arī divu spēļu summā un kausa finālā netiekot.

Šī bija abu komandu trešā savstarpējā spēle pēdējo divu nedēļu laikā, un līdzīgi kā iepriekšējās divās, arī šodien netrūka asumu un karstasinīgu diskusiju starp abu komandu pārstāvjiem. Kopumā pirmajā puslaikā tika aizvadīta visai līdzvērtīga spēle, kurā pāris labas iespējas bija mājiniekiem, taču rezultāts nemainījās.

Otrā puslaika sākumā vārtus guva „Ventspils” futbolists Vadims Žuļevs, tiesa, nepavisam ne tā, kā viņš būtu vēlējies, jo bumba netīšām tika raidīta savos vārtos. „Jelgavas” stūra sitiena izpildes brīdī neveiksmīgi nospēlēja gan „Ventspils” aizsargi pie tuvā vārtu staba, gan vārtsargs Maksims Uvarenko izgājienā, un haosā soda laukuma vidū bumba no Žuļeva ielidoja vārtos.

Tas radīja neizšķirtu divu spēļu summā, taču 60. minūtē „Ventspils” jau nokļuva iedzinējos. Vladislavs Klimovičs pacīnījās soda laukumā par gaisa bumbu, ko viņam izdevās atmest pa sitienam Gļebam Kļuškinam. Turpat blakus bija pat divi „Ventspils” aizsargi, taču Kļuškins paspēja uzsist un trāpīja tieši vārtu stūrī. Tas nozīmēja, ka Pola Ašvorta trenētajai komandai, lai iekļūtu finālā, bija pusstundā jāgūst divi vārti.

Attiecīga „Ventspils” atbildes ofensīva gan nesekoja, un kurzemnieki atlikušajā laikā nemaz netika pie kārtīga sitiena pa vārtiem. „Jelgava” prasmīgi piebremzēja spēles tempu un novadīja maču līdz uzvarai. Kompensācijas laikā "Ventspils" vēl tika tukšu vārtu priekšā, taču gan tika nosvilpta aizmugure, gan arī šādā situācijā cerības zaudējušie ventspilnieki neprata iedabūt bumbu vārtos.

Latvijas kausa fināls norisināsies 22. maijā Slokā, un tajā „Jelgava” tiksies ar Jūrmalas „Spartaka” futbolistiem. „Jelgava” Latvijas kausu ieguvusi jau divas reizes pēc kārtas un finālā iekļuvusi trešo reizi pēc kārtas. Iepriekšējās divās sezonās „Jelgava” finālā spēkojās ar „Skonto” un „Ventspili”. Latvijas kausā neviena komanda nav uzvarējusi trīs reizes pēc kārtas, kopš to paveica „Ventspils” no 2003. līdz 2005. gadam.

Ašvortam šis bija pirmais zaudējums oficiālā spēlē kopš atgriešanās "Ventspils" galvenā trenera amatā. Trešdienas spēle arī pārtrauca „Ventspils” sešu uzvaru sēriju, turklāt „Ventspils” šajās sešās spēlēs kopā ielaida mazāk vārtus (vienus) nekā šodien. Savukārt „Jelgava” pēc drausmīgā sezonas sākuma guvusi otro uzvaru pēc kārtas.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: