5. maijā notiks pirmā talka, kurā piedalīsies Ugāles zupas virtuves klienti un biedrības "Ugāles attīstība" brīvprātīgie, lai sagatavotu augsni sējas darbiem.

Tādējādi trūcīgās personas, 25 zupas virtuves klienti, vairs nebūs pasīvi vērotāji, bet paši iesaistīsies savu dzīves apstākļu uzlabošanā, atjaunos un apgūs dažādās sociālās un darba prasmes.

Ar dārza darbiem saistītās aktivitātes ietvertas projektā "Neba maize pate nāca". Kā atzīst Ugāles pagasta sociālā darbiniece Aiga Strazdiņa, projekts ietekmēs arī to pagasta iedzīvotāju daļu, kura ir nosodoša pret zupas virtuves klientiem, neizprot viņu situāciju un to, kādēļ šie cilvēki nonākuši zupas virtuves klientu lokā. Tādēļ nolemts, ka ēdāji paši izaudzēs saknes un dārzeņus zupas virtuves jaunajai sezonai.

Biedrībai "Ugāles attīstība" Ventspils novada pašvaldība piešķīrusi 0,5 hektārus zemes, tāpēc zupas virtuves klienti piecu brīvprātīgo uzraudzībā audzēs kartupeļus, pupiņas, zirņus, bietes, burkānus, sīpolus, skābenes, dilles, selerijas, pētersīļus, ķiplokus, kāpostus, kāļus, gurķus, kabačus un ķirbjus. Dārzeņus paredzēts arī konservēt, tā ietaupot līdzekļus zupas virtuves jaunās sezona uzsākšanai. "Mēs ceram, ka projekta dalībnieki iegūs prasmes strādāt komandā, savstarpēji komunicēt un pieņemt cits citu, kas nemaz nav viegli. Viņi uzzinās, kā notiek sakņu un dārzeņu audzēšana, un, kas zina, varbūt kāds no zupas virtuves klientiem pats iekops savu mazdārziņu, un viņam vairs nebūs nepieciešama mūsu palīdzība," saka Ugāles pagasta sociālā darbiniece Aiga Strazdiņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: