Ventspils basketbolists Dāvis Lejasmeiers guva 13 punktus, palīdzot "Sodertalje Kings" komandai triumfēt Zviedrijas čempionātā. "Kings" finālsērijas ceturtajā spēlē ar 63:60 (14:11, 7:9, 14:14, 28:16) izbraukumā pārspēja "Norkoping Dolphins" basketbolistus, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4:0.

Lejasmeiers sezonas noslēdzošajā mačā spēlēja 27 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no četriem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem, kļūstot par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izprovocēja piecus pretinieku pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes. Rezultatīvāk uzvarētāju rindās nospēlēja vienīgi 21 punktu iemetušais Skailers Bovlins.

Viss mačs tika aizvadīts punkts punktā un vēl pēdējā minūte sākās pie rezultāta 53:53. Atlikušais laiks tika aizvadīts ļoti rezultatīvi, bet "Kings" spēja tikt pie uzvaras, nacionālajā čempionātā triumfējot ceturto gadu pēc kārtas.

Sērijas pirmajā spēlē Lejasmeiers ar 19 gūtiem punktiem sekmēja "Kings" uzvaru ar 85:74, otrajā mačā viņš guva divus punktus, kamēr Sēderteljes vienība uzvarēja ar 71:66, bet trešajā cīņā sameta sešus punktus, palīdzot komandai uzvarēt ar 73:68

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: