Marta vidū - Ventas Balss filmēšanas grupai viesojoties vēju pilsētā Liepājā - bija lemts iepazīties ar kafejnīcas Kursas putni saimnieku Artūru Butānu. Viņa harizma un kafejnīcas gaisotne provocēja mūs uz ekspresinterviju. Kā tobrīd šķita, - viss ir tikko - pirms pāris gadiem - sācies un Kursas putniem pieder bezgalīga nākotne. Patiess pilsētas radošuma šūpulis un savējo oāze, kuras radīšanas stāsts varētu iedvesmot arī ventspilniekus uzdrošināties vēl un vēlreiz atvērt pilsētā dziesmotas kafejnīcas.  

..tagad, kad Liepāju pēkšņi pāršalkusi ziņa par Kursas putnu aizlidošanu (šovakar, 23. aprīlī, izskan pēdējais koncerts), mēs zinām, ka tas strāvojums, tas īpašais TAS atkal drīz atvērsies.. Amsterdamā, Velingtonā, Popē,.. un, iespējams, pavisam drīz atkal Liepājā. Kad tu negaidi neko, tu saņem visu, - tu saņem dzīvi. Tā nav ne alga, ne avanss; tas ir viss, kas ar tevi ir noticis.

Radīt kafejnīcu, skolu, veikaliņu, dziesmu vai pat pilsētu un valsti, - tas ir dzīves dzīvošanas process. Pat ja pēc pāris gadiem (vai jau rīt) viss atkal mainīsies, tu būsi pieredzējis dzīvu dzīvi. Ko arī novēlam gan ikvienam ventspilniekam, gan ikvienam citam uz šīs plašās pasaules. 

Laimīgu pārlidojumu, Kursas putni! Dzīvu dzīvi, ventiņi!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: