Ventspils basketbolists Dāvis Lejasmeiers ar 19 gūtiem punktiem palīdzēja Sedertalje Kings komandai ar uzvaru sākt Zviedrijas čempionāta finālsēriju pret Norkoping Dolphins.

Kings savās mājās Dolphins" basketbolistus uzvarēja ar 85:74 (22:18, 29:21, 11:17, 23:18), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Lejasmeiers spēlēja 33 minūtes un 56 sekundes, trāpot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Viņš izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un pārķēra vienu bumbu, kas viņam deva 17 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Kailers Bovlins, bet Dolphins rindās 23 punktus sameta Jūakims Kjelboms. Sērijas otrā spēle piektdien atkal notiks Kings laukumā.

Kings šosezon piedalījās arī FIBA Eiropas kausa izcīņā, kur aizkļuva līdz otrajam posmam, taču izslēgšanas spēlēs neiekļuva. Lejasmeiers, kurš ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, Sēderteljes komandai pievienojās pirms šīs sezonas, kad tika izīrēts no BK Ventspils komandas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: