FK "Ventspils" futbolisti izcīnījuši otro uzvaru Virslīgas čempionātā, vieso ar 5:0 sagraujot BFC "Daugavpils" komandu, tā tiekot pie visu laiku iespaidīgākās uzvaras pār šo komandu un uz brīdi pakāpjoties uz pirmo vietu, kur pāris stundas vēlāk gan atgriezās "Spartaks".

No laukuma centra sāka ventspilnieki, kas uzreiz arī devās uzbrukumā un tika pie pirmajiem standartiem, taču vārtus tā īsti neapdraudēja. Pamazām mājinieki spēli izlīdzināja un arī paši mēģināja pāriet uzbrukumā, taču ne pie kā vairāk kā sitieniem vārtu virzienā netiekot. Ar bumbu vairāk bija "Ventspils", taču neko bīstamu neveidoja, bet 20. minūtē spēlē tā nopietni bija jāiesaistās Maksimam Uvarenko, kurš soda laukumā paguva nocelt bumbu no kājas Ņikitam Dobratuļinam.

Tomēr drīz vien nāca pirmie vārti – savā flangā prasmīgi ar bumbu izrīkojās Eduards Tīdenbergs, sekoja centrējums soda laukumā, kur negaidīti iznira Alans Siņeļņikovs, ar galvu raidot bumbu tuvajā stūrī. Sešas minūtes vēlāk nostrādāja "Ventspils" standarts. Viesi izspēlēja stūra sitienu, kas ļāva Nikola Boranijaševicam netraucēti piespēlēt soda laukumā, kur otrajā stāvā visus apsteidza Ņikita Koļesovs, raidot bumbu vārtos. Slaidajam aizsargam pirmie vārti oficiālā ventspilnieku mačā.

Mājinieku mēģinājumi kaut ko mainīt šajā mačā bija pagalam kautrīgi, bet otrā puslaika sākumā "Ventspils" skaļi paziņoja, ka intrigu šajā spēlē nepieļaus. Boranijaševičs no soda laukuma stūra spēcīgi sita tuvajā stūrī, un Jevgeņijs Neruglas, lai gan noreaģēja uz šo sitienu, nosargāt vārtus neieņemtus nespēja – 0:3, skatoties no "Daugavpils" pozīcijām. Vēl 15 minūtes vēlāk ar galvu precīzi sita arī Ģirts Karlsons, padarot rezultātu jau pagalam nepieklājīgu.

Ventspilnieki turpināja uzbrukt līdz pat pēdējai minūtei, pa retam sāncenšu laukuma pusē tika arī "Daugavpils", taču punkti cīņai pielika tieši viesi. Pie sitiena no metriem 18 tika uz maiņu nākušais Alfa un Nerugals kapitulēja piekto reizi - 5:0.

Nākamo maču ventspilnieki aizvadīs 22. aprīlī, kad savā laukumā - Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā - uzņems FK "Jelgava" komandu, ar kuru pēc tam divas reizes ari tiksies Latvijas kausa pusfinālā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: