Šonedēļ Ventspils Augstskolas (VeA) futbola komanda aizvadīja divas spēles Latvijas XXVI Universiādē telpu futbolā, izbraukumā tikoties ar Transporta un sakaru institūta (TSI) un Daugavpils Universitātes (DU) komandām.

Pirmo spēli studenti aizvadīja 11.aprīlī, tiekoties ar Transporta un sakaru institūta komandu. Spēles sākums bija diezgan līdzīgs - ar nelielu VeA komandas pārsvaru, taču spēles pirmā puslaika pirmajā daļā TSI komanda izmantoja divas labas iespējas un izvirzījās vadībā ar 2:0. Pēc diviem ielaistiem vārtiem VeA komanda nenolaida rokas un turpināja arvien vairāk un vairāk uzbrukt, apdraudot TSI vārtus. VeA futbolistu neatlaidība rezultējās ar panākumu, izlīdzinot rezultātu. Pirmos vārtus VeA labā guva Aleksandrs Novožilovs, bet jau pēc pāris minūtēm veiksmīgs vārtu guvums izdevās Arturam Morosam.

Otrajā periodā VeA komanda arvien vairāk apdraudēja TSI vārtus, perioda beigās izvirzoties vadībā ar 3:2. Trešos vārtus guva Jurijs Sergējevs. Līdz pat spēles beigām VeA komandai bija daudz vārtu gūšanas momentu, kurus neizdevās realizēt. Piecas minūtes līdz spēles beigām TSI komandai ar veiksmīgu pretuzbrukumu tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu. Ar rezultātu 3:3 arī beidzās spēle.

14.aprīlī student aizvadīja otro spēli, izbraukumā tiekoties ar Daugavpils Universitātes komandu. Spēle bija ļoti sarežģīta, jo DU komanda bija ļoti spēcīga un vairāk kontrolēja bumbu, izdarot daudz sitienu VeA komandas vārtu virzienā. Spēles sākumā VeA komanda izmantoja veiksmīgus spēles momentus un izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr līdz pirmā perioda beigām DU komandai izdevās atspēlēties un pirmais periods beidzās ar rezultātu 2:2. Otrais periods bija daudz rezultatīvāks, nekā pirmais – te vienai, te otrai komandai izvirzoties vadībā. Spēles beigās uzreiz 2 DU spēlētāji saņēma sarkanās kartiņas, tādējādi DU komanda palika 3 spēlētāju sastāvā. VeA izmantoja radušos situāciju, gūstot vēl vienus vārtus un nodrošinot pārliecinošu uzvaru spēlē ar rezultātu 8:5.

VeA komandas labā 4 vārtus guva Aleksandrs Novožilovs un pa 2 vārtiem guva Ivans Jeļica un Staņislavs Šatins.

Šobrīd B grupā VeA ar 7 punktiem ieņem pirmo vietu, tādējādi garantējot sev iekļūšanu 1/4 finālā. VeA komandai atlikusi vēl viena grupas spēle pret LSPA komandu, kura notiks 18.aprīlī plkst.21:00 Rīgā, Brīvības ielā 333, LSPA zālē. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: