Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā "Ventspils" savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Liepāju", iekļūstot pusfinālā. Vienīgie vārti - Ģirtam Karlsonam jau mača sākumā.

Lai gan ir vēl tikai sezonas sākums, "Ventspils" un"Liepāja šogad tikās jau ceturto reizi - divreiz Ziemas kausā (grupu turnīrā un finālā, abas reizes uzvarēja liepājnieki), kā arī Virslīgas 2.kārtā turpat Ventspils 2.pamatskolas laukumā (2:2), kad netrūka emociju, kā jau derbijā pieklājas. Šodien spēles likme bija pat augstāka - cīņa par iekļūšanu kausa pusfinālā. Kā zināms, Māris Verpakovskis nosprauda mērķi šogad iegūt pirmo kausu "Liepājas" vēsturē, tāpat pašsaprotami, ka šī trofeja allaž ir arī starp "Ventspils" prioritātēm.

Ja par pamatsastāviem salīdzinoši ar Virslīgas pēdējo kārtu ("Liepājai" 1:0 pret "Jelgavu", "Ventspilij" 2:1 pret "Spartaku"), tad Viktors Dobrecovs rezervē atstāja (bija spiests atstāt?) Kristianu Toresu, atgriežoties Vladimiram Kamešam (Virslīgā bija diskvalifikācija), savukārt Pols Ašvorts pēc uzvaras atļāvās veikt pat divas izmaiņas - Alans Siņeļņikovs (arī Virslīgā bija diskvalificēts) un Abdullāhi Alfa (debija sākumsastāvā) ieņēma Jurija Žigajeva un Ndues Mujeci vietu. "Liepājai" rezervē ne tikai Toress, bet arī tādi vīri kā Edgars Gauračs, Endijs Šlampe, Ņikita Bērenfeld un arī Valērijs Afanasjevs, kurš pamazām atgriežas pēc savainojuma.

Jau 3.minūtē "Ventspils" atklāja rezultātu - mājinieki kreisajā flangā izspēlēja autu, sekoja iespēja soda laukumā, Ģirts Karlsons nesaprotami viegli izrēķinājās ar Pāvelu Mihadjuku un no nelielas distances raidīja bumbu Pāvela Doroševa sargātajos vārtos (1:0). Drīzumā no distances bīstami uzsita Ritvars Rugins, bet tad pamazām atguvās "Liepāja", pārņemot iniciatīvu - pēc stūra sitiena tālu no mērķa nebija Oskars Kļava, kurš iepriekšējā Kurzemes derbijā guva abus(!) vārtus pret "Ventspili". Mājinieki atbildēja ar Simona Pauļus draudīgu ielaušanos vārtu tuvumā.

Puslaika beigu daļā "Liepāja" pietuvojās izlīdzinājumam. Vispirms no labas pozīcijas sita Kamešs, tvēra Maksims Uvarenko, bet 37.minūtē pēc Kameša centrējuma Kristaps Grebis netipiski sev ar galvu pamanījās netrāpīt no neliela attāluma. Puslaika pēdējā minūtē Marka Kurtiša nopelnīto brīvsitienu pie paša soda laukuma nerealizēja Dāvis Ikaunieks - trāpījums sieniņā.

2.puslaikā bija vērojama futbolam tipiska aina - tie, kam jāatspēlējas (šai gadījumā "Liepājai"), spēlēja kā pirmais numurs, bet otri meklēja laimi pretuzbrukumos. Liepājnieku uzbrukumiem trūka asuma un tikai ar Gaurača parādīšanos laukumā kaut kas sāka veidoties. Vistuvāk "Liepāja" vārtiem nonāca 84.minūtē, kad Gauračam uzsist neļāva, toties Ikaunieks aizripināja bumbu pret "Ventspils" vārtu stabu. Kompensācijas laikā fantastiska iespēja izraut papildlaiku bija Kļavam, taču viņa sitiens no tuvas distances tika bloķēts. Ventspilnieki nosargāja 1:0 un kvalificējās pusfinālam, bet "Liepājai" par Latvijas kausu šogad jāaizmirst.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: