Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas spēlē šovakar ceturto panākumu pret "Jelgavu" izcīnījuši "Ventspils" basketbolisti, kas savu skatītāju priekšā guva itin vieglu uzvaru ar 108:66.

Spēles pirmajās minūtēs "Ventspils" guva vairākus punktus no groza apakšas, panākot 8:4. Vēl pēc mirkļa pēc Arta Ates precīza trīs punktu metiena rezultāts jau 11:4 mājinieku labā. Turpmākajā laikā "Jelgava" spēja pievilkt līdz minimumam 10:11, bet vadību gūt gan neizdevās. Ventspilnieki turpināja diktēt noteikumus laukumā pirmo ceturksni noslēdzot ar 27:18.

Arī otro ceturtdaļu ar precīzu metienu atklāja "Ventspils" iekrājot +11 (29:18), taču ar diviem precīziem trejačiem viesi samazināja starpību līdz 24:29. "Ventspils" gan nesamulsa un ātri vien atjaunoja 11 punktu pārsvaru 35:24, pēc kā Mārtiņš Gulbis pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes Andrejs Gražulis guva divus punktus ar slam-dunk, bet vēl mirkli vēlāk danks arī Žaņa Peinera izpildijumā un rezultāts 41:24 ventspilniekiem. Jelgavnieki pūlējās pietuvoties, tomēr bumba viesiem spītīgi atteicās krist grozā. Dodoties puslaika pārtraukumā "Ventspilij" visai iespaidīgs handikaps 47:26.

Pēc pārtraukuma Kārļa Muižnieka trennētie vīri atrāvās nu jau līdz +26 (57:31). Viesi no Zemgales centās izmainīt spēles gaitu aktīvi uzbrūkot no tālās distances, kas ļāva tiem pietuvoties līdz 52:70. "Jelgavas" priekus gan nedaudz samazināja Villijs Dīns, kurš līdz ar trešā ceturkšņa beigu signālu raidīja bumbu grozā no tālās distances, tādējādi noslēdzot ceturksni ar 73:52 "Ventspils" labā.

Pēdējās desmit minūtes ar 2+1 gājienu atklāja Damjers Pits, vēl mirkli vēlāk 7 punktus pēc kārtas guva Alans Viginss un uz tablo jau 83:52. Pēc tā minūti pieprasīja "Ventspils" trenneru korpuss, kas pilnībā atmaksājās. Laukuma saimnieki pilnībā turpināja kontrolēt spēles gaitu un pēc Gražuļa precīza trīs punktu metiena "Ventspils" guva savu simto punktu - 100:59. Pitss vēl ar trīs precīziem sodiņiem iekrāja pārsvaru ar 108:63, tomēr pēdējais precīzais trinnītis piederēja jelgavniekam Agnim Čavaram. Spēles beigu rezultāts 108:66.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Damjers Pits, kuram 17 punkti, kā arī sešas rezultatīvas piespēles, 15 punktus pievienoja Alans Viginss, bet ar 13 punktiem izcēlās Žanis Peiners, Villijs Dīns un Andrejs Gražulis. "Jelgavas" sastāvā desmit punktu robežu pārsniedza tikai Augustins Jankaitis, kuram 14 gūti punkti.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 11.04.2016, 11:33:27

    Laba spēle, netrūka skaistu epizožu BKV spēlētāju izpildījumā!

    Jelgavai gan derētu aizdomāties, vai šis nervozs treneris der?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: