"Valmiera"/ORDO komanda Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien ar 80:76 (15:22, 16:21, 15:10, 34:23) viesos uzveica "Ventspili", nostiprinoties turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā.

Ventspilī notikušajā cīņā par čempionāta līderes godu rezultatīvākais uzvarētājiem bija Aigars Šķēle, kurš guva 15 punktus, bet par trim punktiem mazāk viņa vecākajam brālim Armandam. Tikmēr 11 punktus iemeta Kvameins Mičels, kurš sezonas lielāko daļu pavadīja "Ventspilī", bet pa astoņiem punktiem sameta Lauris Blaus un Akselis Vairogs, kurš pērn bija ventspilnieku kapteinis.

Tikmēr mājiniekiem rezultatīvākais bija Kristaps Janičenoks, kurš guva 20 punktus, 13 punkti Villijam Dīnam, bet 11 punktus iemeta Demjers Pitss.

Ventspilnieki jau no pirmajām minūtēm ņēma vadības grožus savā pārziņā un pirmo ceturksni noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (22:15). Otrajā ceturtdaļā mājinieki iekrāja jau 14 punktu handikapu, bet puslaika beigās valmierieši atspēlējās, "Ventspils" basketbolistiem pārtraukumā ejot ar desmit punktu atstatumu (41:31).

Otrajā puslaikā viesi no Valmieras pamazām sāka deldēt vicečempionu iekrāto pārsvaru, un ceturtās ceturtdaļas piektajā minūtē izvirzījās vadībā ar 56:55. Turpinājumā komandas cīkstējās par vadību spēlē, divas minūtes pirms pamatlaika beigām ar trim punktiem priekšā atrodoties Kurzemes komandai (69:66). Uz to viesi pusotras minūtes laikā atbildēja ar septiņiem bezatbildes punktiem un panāca četru punktu pārsvaru sev (73:69).

Turpinājumā komandas apmainījās ar precīziem metieniem, bet spēles pēdējās 15 sekundēs tās pārkāpa noteikumus, cerot uz pretinieku neprecizitāti no soda metienu līnijas. Valmieriešu rindās aukstasinīgi bija brāļi Šķēles, bet Ventspils komandas rindās nervu noturību nodemonstrēja Kristaps Janičenoks, kurš četras sekundes pirms finālsvilpes iemeta arī tālmetienu (76:79). Tiesa, Mārtiņš Laksa iemeta vienu no diviem soda metieniem, kas "Valmiera"/ORDO padarīja jau neaizsniedzamu, un viesu komanda svinēja uzvaru ar 80:76.

Valmieras komanda par turnīra līderi kļuva pēc tam, kad Latvijas čempioni "VEF Rīga" trešdien negaidīti savā laukumā ar 77:79 piekāpās pagājušās sezonas valsts trešajai spēcīgākajai vienībai "Jēkabpils", no pirmās vietas tabulā nokrītot uz trešo.

Valmieras un Ventspils komandas šodien tikās trešo reizi sezonā. Pirms tam novembrī uzvaru ar 82:74 savā laukumā guva ventspilnieki, bet 16.janvārī "Valmiera"/ORDO revanšējās, savu skatītāju priekšā gūstot panākumu ar 87:83.

Kā zināms, "Valmiera"/ORDO komandas galvenais treneris ir Roberts Štelmahers, kurš pirms tam vairākas sezonas vadīja tieši "Ventspili". Tāpat valmieriešu sastāvā ir astoņi spēlētāji, kuri iepriekš pārstāvējuši šo Kurzemes vienību.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    666.lv 27.03.2016, 17:22:04

    Zivs pūst no galvas!
    Kluba padomē persona,kas turama izdomās par smagu kriminālnoziegumu veikšanu.Un vēl 2 viņam pietuvinātie.
    Mainiet tos nēģerus,cik gribiet,panākumu vienalga nebūs.
    Ventspils basketbolam ziedu laiki bija,kad komandā spēlēja galvenokārt ventspilnieki.Bez melnajiem moriem.

  • -1
    karlito 27.03.2016, 19:42:46

    Realitāte,BK Ventspils jau sen vairs nav neapstrīdams favorīts LV līgā,esam tikai vieni no top 6 Latvijā un nekas vairāk,varam čempionātā gan finālā iekļūt,gan tikpat labi zaudēt cīņā par bronzu,visu nosaka kluba vēlme tērēt vai netērēt naudu labu spēlētāju iegādei!

  • 0
    Santa 28.03.2016, 16:39:43

    ((((((((((

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: