Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nav apmierināts ar ministriju iesniegtajiem nozaru rīcības plāniem un uzdevis tos pārstrādāt, informēja Ministru kabinetā.

Nākamajā nedēļā, 7.aprīlī, bija paredzēta valdības tikšanās ar sociālajiem partneriem, lai apspriestu rīcības plānu, tomēr premjers šo tikšanos ir atcēlis, jo ministrijas nav izpildījušas uzdoto uzdevumu.

Ministrijām nozaru rīcības plāni bija jāiesniedz līdz 30.martam. Divas to nav izdarījušas vispār, bet pārējo ministriju iesniegto plānu kvalitāte neatbilst kritērijiem, par kuriem tika panākta vienošanās valdības deklarācijas apstiprināšanas laikā. "Tā vietā ministriju iesniegtajos plānos visbiežāk dominē deklaratīvas frāzes un pārstāsts par ikdienā veicamajiem darbiem," teikts Kučinska vēstulē sociālajiem partneriem.

Ministru prezidenta birojs ir izsūtījis ministrijām komentārus par iesniegtajiem plāniem, kā arī tām ir lūgts pārstrādāt tos līdz 6.aprīlim.

Lai process ar rīcības plānu būtu raitāks, Kučinskis 7.aprīlī un 8.aprīlī tiksies ar katru no ministriem un sagaida, ka tikšanās laikā katrs no viņiem spēs konkrēti un tieši prezentēt savu rīcības plānu. Turklāt tajos ir jābūt iekļautiem izmērāmiem rezultātiem un termiņiem darbu izpildei.

Jau ziņots, ka valdības rīcības plānu bija paredzēts sagatavot līdz aprīļa beigām. Valdības rīcības plāns ietvers Kučinska valdības deklarācijā izvirzītos mērķus.

Par nepieciešamību nekavēties ar rīcības plāna izstrādi izteicies arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzsverot, ka tas jādara tuvākajā laikā, lai sasniegtu valdības deklarācijā izvirzītos mērķus.

Valdības darba prioritātes būs tautsaimniecības stiprināšana, reformas izglītībā un zinātnē, reformas veselības aprūpē, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums. Tās ir vērstas uz valsts attīstību, lai sasniegtu Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam un Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam noteiktos mērķus, norādīts Kučinska jaunās valdības pamatdokumentā.

Deklarācijā akcentēts, ka valdības darba īstenošanā nozīmīga loma ir dialogam ar sabiedrību, uzsverot ikviena Latvijas iedzīvotāja nozīmīgo lomu un līdzatbildību valsts attīstībā. Reformas rada pārmaiņas un jaunu realitāti, tādēļ sabiedrība jāiesaista to īstenošanā un jāizglīto par ieguvumiem - šim mērķim ir jāstiprina valdības spēja uzrunāt sabiedrību, teikts dokumentā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: