Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" FIBA Eiropas kausa otrā posma pirmajā spēlē trešdien ar 64:88 (16:15, 14:32, 18:20, 16:21) zaudēja Latvijas klubiem labi iepazītajai Čehijas čempionvienībai Nimburkas ČEZ.

Ventspilnieku labā ar 13 punktiem izcēlies Kristaps Janičenoks, kurš 11 no tiem guva pirmajā puslaikā. Tikmēr 12 punkti Kvameina Mičela rēķinā, bet desmit punktus iemeta Alans Viginss, kuram arī septiņas bumbas zem groziem.

Tikmēr ČEZ rindās rezultatīvākais bija Čeisons Rendls, kurš guva 19 punktus, bet par punktu mazāk beļģa Maksima de Zēva rēķinā.

Spēli Latvijas klubs iesāka sekmīgi, pirmajās trīs minūtēs gūstot četrus punktus, toties neļaujot to pretiniekiem izdarīt precīzus metienus. Līdz pirmā ceturkšņa beigām te viena, te otra komanda izvirzījās vadībā, un spēles nogrieznis noslēdzās ar 16:15 par labu viesiem.

Otrajā spēles ceturksnī ventspilnieki nespēja gūt punktus trīsarpus minūtes, kas ļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā ar 21:16. Turpinājumā ČEZ uzbruka arvien precīzāk un trīs minūtes pirms puslaika beigām panāca jau desmit punktu pārsvaru - 36:26. Līdz puslaika beigām ventspilnieki iemeta vien četrus punktus, uz ko mājinieki atbildēja ar 11, pirmo spēles daļu noslēdzot ar 47:30 savā labā.

Otro puslaiku viesi iesāka ar Māra Gulbja precīzu tālmetienu, tomēr nākamās trīs minūtes "Ventspils" nespēja gūt punktus, kas ČEZ ļāva iekrāt jau 20 punktu atstatumu. Trešās ceturtdaļas vidū Mičels 13 sekunžu laikā iemeta divus "trejačus" un deficītu samazināja līdz 14 punktiem (41:55). Tomēr vēl vairāk mājinieki pietuvoties neļāva un trešo spēles nogriezni noslēdza ar 19 punktu pārsvaru (67:48).

Pēc divām ceturtajā ceturksnī nospēlētām minūtēm ČEZ pārsvars jau pārsniedza 20 punktus (71:50), ko gan Latvijas vicečempioniem izdevās nedaudz samazināt (53:71). Tiesa, līdz spēles nogalei mājinieki vēl vairāk palielināja pārsvaru, bet "Ventspils" piedzīvoja zaudējumu ar 64:86.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: