No 20. līdz 27. septembrim Ventspilī ar daudzveidīgiem sporta un veselības kopšanas pasākumiem tiks atzīmēta Starptautiskā veselības nedēļa jeb MOVE Week. Lai mudinātu ventspilniekus dzīvot atktīvi un veselīgi, tās ietvaros Olimpiskā centra Ventspils sporta un aktīvās atpūtas objektos notiks Atvērto durvju dienas.

To laikā nodarbības interesentiem būs bez maksas. Tāpat pilsētā notiks dažādas sacensības, fiziskās aktivitātes, kā arī Olimpiskās dienas 2015 pasākumi.

 

Veselības nedēļas pasākumi Ventspilī

 

  • 20. septembrī plkst. 12.00

Ventspils Zilā karoga pludmalē, iepretim glābšanas stacijai norisināsies tradicionālās akmens mešanas sacensības, kuru iniciators ir treneris Māris Grīva.

  • 21. septembrī no plkst. 20.30 līdz plkst. 21.30

bezmaksas slidošana Olimpiskā centra Ventspils Ledus hallē. Ja ir iespēja, vēlams ņemt līdzi savas slidas.

  • 22. septembrī un 24. septembrī plkst. 13.00

sporta nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Olimpiskā centra Ventspils Basketbola halles 3. stāvā.

  • 23. septembrī plkst. 18.30

Nāc un sporto! vidējās distances skriešana un nūjošana Reņķa dārzā. Katrs skrējiena dalībnieks var izvēlēties distances garumu atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai – no viena līdz pieciem kilometriem. Starts tiks dots plkst. 18.30. Dalībnieki aicināti pieteikties starta vietā no plkst. 18.00.

  • 23. septembrī plkst. 15.00–22.00

Atvērto durvju diena Ūdens piedzīvojumu parkā.

 

BASEINA LOBIJS

15.00–18.00 – vielmaiņas, ķermeņa sastāva analīze un fiziskās sagatavotības noteikšana kopā ar Normundu Rozenšteinu.

 

15.00–18.00 un 19.00–22.00 – Figura Line limfas stimulācijas masāžas trenažieru iemēģināšana. Piedāvāsim izmēģināt Figura Line masāžu bez maksas un saņemt 75% atlaidi nākamajai 60 minūšu ilgai limfas stimulācijas masāžai.

 

18.00–19.00 – uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēs Daina Paipala un Uldis Boitmanis.

 

VINGROŠANAS ZĀLE

16.30–17.30 – izmēģini TRX kopā ar Veselības kluba VIP meitenēm.

17.30–18.30 un 18.30–19.30 – TRX treniņš kopā ar Veselības klubu VIP.

19.40–20.40 – ārstnieciskā vingrošana ar Līgu Reinbergu-Soku.

 

AEROBIKAS ZĀLE

17.30–18.30 – stepa treniņš ar dejas elementiem pie Natālijas Putniņas.

18.30–19.30 – vidēji augstas intensitātes stepa treniņš pie Beātes Riekstiņas.

19.40–20.40 – Spēka treniņa stacijas kopā ar Ievu Berķi.

 

MAZAIS BASEINS

17.00–18.00 – bērnu peldapmācības demonstrācija.

18.00–19.00 – ūdens aerobika ar Ievu Petroviču.

 

LIELAIS BASEINS

18.00–19.00 – peldēšana kopā ar treneri Sergeju Iļjinu.

19.00–20.00 – bezmaksas ūdens aerobika ar Ievu Petroviču.

20.00–22.00 – peldēšana.

 

ATLĒTIKAS ZĀLE

18.00–20.00 – iepazīsties ar atlētikas zāles iespējām kopā ar instruktoru Ervinu Melngalvi.

Visa informācija: www.ocventspils.lv

 

  • 24. septembrī plkst. 16.00–18.30

Piejūras kempingā notiks orientēšanās sacensību seriāla Azimuts 2015 9. posms. Tajā tiek piedāvātas ikvienam vecumam un meistarībai atbilstošas distances. Dalībniekam nepieciešams skriešanai pa mežu piemērots apģērbs un apavi. Papildu informācija par orientēšanās sacensību norisi www.okzk.lv vai zvanot pa tālruni 29174891.

 

Taku orientēšanās sacensību seriāla Kurzemes Taku-ABC 2015 15. posms. Taku orientēšanās ir īpaša orientēšanās sporta disciplīna, kurā ātrums nav noteicošais. Līdz ar to šīs sacensības ir pieejamas pat lēna un mierīga pārgājiena cienītājiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, pat tiem, kas pārvietojas ratiņkrēslā vai lieto citus atbalsta līdzekļus.

  • 25. septembrī plkst. 10.30 

Olimpiskā centra Ventspils stadionā notiks Olimpiskā diena 2015, kuras devīze šogad Latvijā ir Nebrīnies, piedalies! un kas ir veltīta olimpiskā sporta veida basketbola popularizācijai.

 

Olimpiskās dienas norise sāksies ar svinīgu līniju, olimpiskā karoga pacelšanu un olimpisko himnu, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības vadītāju uzrunu. Vienlaicīgi visās Latvijas Olimpiskās dienas 2015 norises vietās sāksies rīta vingrošana, kuras mērķis ir pamodināt dalībniekus un sagatavot viņus turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Ar Olimpiskās dienas 2015 rīta vingrošanas komplektu ir iespējams iepazīties LOK mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, sadaļā Olimpiskā diena 2015. Pēc rīta vingrošanas plānotas stafetes stadionā ar basketbola elementiem un sporta sacensības dažādos sporta veidos pa klašu grupām.

  • 25. septembrī plkst. 16.00–18.00

Atvērto durvju diena Olimpiskā centra Ventspils Basketbola halles atlētikas zālē. Varēs iepazīties ar atlētikas zāles iespējām kopā ar instruktoriem Gvido Kohu un Vitāliju Seili.

  • 26. septembrī plkst. 11.00

Velobrauciens pa pilsētas veloceliņiem (20 km). Starts – pie Pludmales akvaparka.

  • 27. septembrī plkst. 11.00

rīta skrējiens gar jūru – 4 km. Starts – pie Pludmales akvaparka.

 

Veselības nedēļas pasākumi Ventspils poliklīnikā

 

  • 21. septembrī plkst. 16.00–17.00 tikšanās ar fizioterapeitu (Ventspils poliklīnika, 202. kab.).

  • 21. septembrī plkst. 12.30–13.30 ķermeņa masas analizators (Ventspils poliklīnika, 211. kab.).

  • 22. septembrī plkst. 12.00–13.00 ķermeņa masas analizators (Ventspils poliklīnika, 211. kab.).

  • 21.–25. septembrī plkst. 11.00–12.00 asinsspiediena mērīšana (Ventspils poliklīnika, 106. kab.).

 

NowWeMOVE ir lielākā Eiropas sports visiem kampaņa, kuras vīzija ir līdz 2020. gadam iesaistīt fiziskajās aktivitātēs par 100 miljoniem vairāk eiropiešu. Projekta mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs.

 

NowWeMOVE projektu jau ceturto gadu organizē Starptautiskā Sporta un kultūras asociācija sadarbībā ar Eiropas valstu tautas sporta (sports visiem) nacionālajām organizācijām.

 

Jau pagājušajā gadā Veselības nedēļas dalīborganizāciju un dalībnieku skaits tika dubultots salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Latvijā piedalījās vairāk nekā 100 pašvaldības, skolas, sporta klubi un citas organizācijas, iekustinot ap 32 000 iedzīvotāju. Sasniegtie rezultāti bija vieni no labākajiem starp visām Eiropas valstīm.

 

 

Kļūsti par mūsējo!

 

Uldis Boitmanis

Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs

 

– Atvērto durvju dienas mūsu sporta bāzēs regulāri rīkojam jau vairākus gadus. Šoreiz akcijas mērķis ir atvērt tautai Ūdens piedzīvojumu parka sporta kompleksu – atlētikas zāli, lielo un mazo peldbaseinu un aerobikas zāles –, kā arī Basketbola halles atlētikas zāli un slidotavu, lai cilvēks bez maksas varētu izmēģināt dažādu veidu sporta nodarbības un aprunāties ar treneriem. Nereti ir grūti saprast, kāds sporta veids cilvēkam ir pats piemērotākais.

 

Mūsu cerība ir, ka, pateicoties Atvērto durvju dienai, viņš iemīlēs kādu sporta veidu un kļūs par mūsējo – par sportistu –, jo visi sportisti ir kā viena liela ģimene. Aicinām iedzīvotājus izmēģināt vairākus sporta veidus. Lai viņi to iespētu, bezmaksas nodarbības esam ielikuši dažādos datumos un pulksteņlaikos. Esmu gandarīts, ka pagājušajās Atvērto durvju dienās Ūdens piedzīvojumu parka sporta kompleksa nodarbības apmeklēja kopumā aptuveni 400 cilvēku. Tik liela aktivitāte liecina, ka cilvēkiem tas ir vajadzīgs. Atvērto durvju dienas noteikti rīkosim arī turpmāk.

 

Sportošana kļūst arvien pieejamāka

 

Guntis Blumbergs,

sporta nozari uzraugošais Ventspils domes deputāts

– Ventspils pašvaldība gan iegulda ievērojamus finanšu līdzekļus sporta infrastruktūras izveidē, gan dažādos veidos popularizē veselīgu dzīvesveidu, tai skaitā šogad mēs organizējam plašu Veselības nedēļas programmu ar riteņbraukšanu, nūjošanu, skriešanu, akmens mešanu, vingrošanu, peldēšanu un daudz ko citu.

 

Aicinu iedzīvotājus aktīvi sekot līdzi informācijai un izmantot piedāvātās sportošanas iespējas. Īpaši gribētu vērst uzmanību uz Atvērto durvju dienām vairākās sporta bāzēs, kas ļaus iedzīvotājiem iepazīties ar treneriem un bez maksas izmēģināt dažādus nodarbību veidus. Cilvēki nereti paši uz savu roku sāk kādu nodarbošanos, taču dara to nepareizi, kā rezultātā viņiem tas neiepatīkas. Tādēļ ir svarīga profesionālu treneru un instruktoru konsultācija. Atvērtajās durvju dienās profesionāļi ierādīs, kā pareizi trenēties, un izskaidros, kādu labumu tas dod veselībai.

 

Ceram, ka Veselības nedēļas aktivitātes dos cilvēkiem pamudinājumu un ierosmi sākt veselīgu dzīvesveidu, kā arī ļaus izvēlēties sirdij tīkamāko nodarbošanos savai labsajūtai un veselībai.

 

Pašvaldība cenšas darīt visu, lai sportošanas iespējas kļūtu arvien pieejamākas iedzīvotājiem, tai skaitā izvietojam parkos āra trenežierus, attīstām veloceliņu tīklu, uzstādām ielu vingrošanas aprīkojumu, būvējam āra basketbola laukumus. Iedzīvotāji bez maksas var izmantot lielo stadionu, Katoļu ielas futbola laukumu, BMX trasi. Atceros, ka savulaik bija nepieciešama caurlaide, lai iekļūtu stadionā. Tagad tas viss ir pieejams. Visas sporta būves ir izveidotas priekš mūsu cilvēkiem.

 

Daudz domājam, lai aktīvs dzīvesveids ventspilniekiem liktos saistošs jau kopš bērna kājas. Tādēļ jau ar šo gadu sākam arī trešās sporta stundas pakāpenisku ieviešanu pilsētas skolās. Papildu sporta stundu apmaksā pašvaldība.

 

 

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: