Latvijas jaunā svarcēlāja Rebeka Koha pirmdien izcīnīja sesto vietu Polijā notiekošajā pasaules junioru čempionātā, turklāt no bronzas viņu šķīra vien divi kilogrami.

Svara kategorijā līdz 53 kilogramiem Koha raušanā uzcēla 85 kilogramus, kas deva trešo vietu un mazo bronzas medaļu.

Savukārt grūšanā Latvijas sportiste pievarēja 102 kilogramu svaru stieni, šajā disciplīnā ierindojoties sestajā pozīcijā. Viņa centās pacelt arī 105 kilogramus, kas būtu devis vietu uz goda pjedestāla summā, tomēr mēģinājums bija neveiksmīgs.

Summā 17 gadus vecā Koha, kura bija jaunākā dalībniece A grupā, tika galā ar 187 kilogramiem, no goda pjedestāla atpaliekot par nieka diviem kilogramiem.

Ar šo rezultātu Koha laboja sev piederošo Latvijas rekordu grūšanā un summā, bet raušanā atkārtoja rekordu, ko maija beigās sasniedza sacensībās Norvēģijā.

Uzvaru sacensībās ar 210 kilogramiem guva ķīniete Cjuaņa Liu, otrā ar 198 kilogramiem bija Ratanapona Pakarata no Taizemes, bet 189 kilogramus pacēla Basma Emada Guda Mohameda Ibrahima no Ēģiptes, kura ieguva bronzu.

Koha 2014.gadā kļuva par Eiropas U-17 čempioni, pasaules jaunatnes Olimpiādē ieguva trešo vietu, Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja otro vietu, bet pasaules junioru čempionātā ieguva ceturto vietu. Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē viņai 23.vieta, gada laikā 15 reizes labojot valsts rekordus.

Savukārt šogad Koha aprīlī izcīnīja otro vietu pasaules jaunatnes čempionātā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: