20. un 21. jūnijā jau sesto reizi risināsies Piedzīvojumu parka pusmaratons, kas reizē būs arī skriešanas seriāla Skrien Latvija kārtējais posms. Ventspilnieki sola nemainīgu kvalitāti un jaunus pārsteigumus.

Gada lielākos skriešanas svētkus arī šogad organizē Ventspils Maratona klubs sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību un Olimpisko centru Ventspils. Šogad Piedzīvojumu parkā viss sāksies sestdien, 20. jūnijā, plkst. 15 ar startu bērnu skrējieniem 300, 600 un 1000 metru distancēs, kuru dalībnieku numuru izsniegšana tiks uzsākta stundu iepriekš. Pēc skrējiena bērni, uzrādot dalībnieka numuru, varēs bez maksas izmantot vienu parka atrakciju. Ģimenēm būs iespēja tikt pie šļūciena ar kameru, bet, lai to iegūtu, diviem pieaugušajiem un vienam bērnam līdz desmit gadu vecumam kopīgi jāskrien kalnā un jātiek trīs ātrāko skaitā. Vēl varēs īpašā stendā uzzināt, kā top tīrs ūdens, padarboties stikla plastikas darbnīcā kopā ar stikla virtuozu Andreju Virbuli un nobaudīt makaronus, ar kuriem līdz pat deviņiem vakarā visus cienās Ventspils Maratona kluba pavāre Kristīne. Savukārt apbalvošanu vadīs pati Latvijas skriešanas karaliene Jeļena Prokopčuka.

 

Protams, apbalvošana Prokopčukai būs tikai iesildīšanās, jo jau nākamajā dienā, 21. jūnijā, viņai būs jāstājas uz pusmaratona starta un jācīnās ar savu trases rekordu. Jā, lai arī organizatori ļoti cerēja jau šogad nosaukumu nomainīt uz maratonu, šajā skrējienā vēl viss būs pa vecam – pusmaratona distance 21,097 km, 10,55 km Nike skrējiens, 5,3 km skrējiens un tādas pašas distances nūjošana. Numurus varēs saņemt jau no deviņiem rītā (patiesībā – arī pēc bērnu skrējienu apbalvošanas), bet no desmitiem sāks darboties tirdziņi, konsultāciju punkti un atrakcijas. Pusdienlaikā starts tiks dots sadraudzības skrējienam, kurā piedalīsies bērni un pieaugušie ar kustību traucējumiem un kurā uzvarētāji būs visi. Galvenais starts plkst. 13 jau tradicionāli tiks dots ar pils lielgabala šāvienu. Organizatori plāno, ka šogad trasē varētu doties vairāk nekā 2000 skrējēju. Dalībnieki Ventspilī parasti sajūsminās par divām lietām – gludu skriešanu un kultūras oāzēm trasē ar ritmisku mūziku un dejām –, un tas viss noteikti būs arī sestajā Piedzīvojumu parka pusmaratonā.

 

Jautāsiet, kur tad tie jaunumi? Pavisam kas jauns būs apaļo vietu ieguvēju apbalvošana pusmaratona distancē. Katram 20., 40., 60. (un tā līdz 700.) tiks dāvināta lieliska Nike soma ar pusmaratona logo. Pēc skrējiena visi tiks kārtīgi paēdināti, turklāt papildus aukstajai zupai būs arī veselīgi tītara gaļas ēdieni. Apbalvošanas ceremonijā būs izlozes uzņēmumu un skolēnu komandām. Visas komandas, uzņēmumi, sporta klubi, ģimeņu apvienības, kas pieteiks vismaz desmit dalībniekus (neatkarīgi no distances) un kurās vismaz septiņiem dalībniekiem vecums būs virs 18 gadiem, izlozē varēs tikt pie dāvanu kartes no veikala Sportland 200, 150 vai 100 eiro vērtībā. Tāda pati izloze notiks arī starp jauniešu komandām, skolām, klasēm, sporta skolām, taču šajās komandās visiem dalībniekiem jābūt līdz 18 gadu vecumam.

 

Tradicionāli Piedzīvojumu parka pusmaratonā ar naudas balvām tiek prēmēti pusmaratona distances uzvarētāji – seši ātrākie skrējēji un sešas ātrākās skrējējas. Prē­miju summas ir ierakstītas no­likumā, taču Ventspils pilsētas paš­valdība pieņēmusi lēmumu gan­drīz dubultot to apjomu. Tas no­zīmē, ka pirmā vieta saņems 350, otrā – 250, trešā – 200, ceturtā – 150, piektā – 100, bet ses­tā – 50 eiro! Tikpat tradicionāli uzņēmums VK Tranzīts piesolī­jis 700 eiro prēmiju par trases rekorda labojumu, turklāt, ja to paveiks nevis pašreizējie rekordisti Jeļena Prokopčuka (1:13,31) un Valērijs Žolnerovičs (1:05,28), bet kāds cits Latvijas sportists, uzņēmums gatavs izmaksāt vēl 500 eiro.

 

Skriešanas pasākums jau tradicionāli beigsies Pludmales akvaparkā ar Pusmaratona Afterparty no plkst. 19.30 līdz 2 naktī. Lēcieni baseinā no Nike, dzīvā mūzika, bet pusnaktī – atkal 100 kg torte no Oskara. Turklāt organizatori atgādina: pirmdiena, 22. jūnijs, Latvijā būs brīvdiena!

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: