Jaunā svarcēlāja Rebeka Koha (17) ar jauniem Latvijas rekordiem (grūšanā un summā) izcīnīja uzvaru Norvēģijā notiekošajās svarcelšanas sacensībās „Nidelv cup 2015”. Šajos mačos zelta medaļas kaklā kāra arī Artūrs Plēsnieks (23) un Ritvars Suharevs (16).

Svara kategorijā līdz 58 kilogramiem startējošā septiņpadsmit gadus vecā ventspilniece Rebeka Koha pieaugušo konkurencē raušanā pacēla 83 kilogramus, bet grūšanā tika galā ar 102 kilogramus smagu svaru stieni, kopsummā savācot 185 kg.

Atsevišķi grūšanā un kopsummā tie ir jauni Latvijas rekordi, savukārt raušanā Rebeka atkārtoja savu šogad Polijā uzstādīto rekordu.

Labi nostartēja arī abi mūsu valsts šā brīža labākie vīriešu kārtas svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Ritvars Suharevs, kuri tāpat kā Koha savās svara un vecuma kategorijās kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Svara kategorijā līdz 105 kg startējošais Plēsnieks raušanā pārvarēja 167 kg, bet uzgrūda 220 kg, summā savācot 387 kg.

Savukārt Suharevs, kurš startēja U20 vecuma jauniešu konkurencē, uzrāva 130 kg, bet izgrūda 155 kg, kopsummā savācot 285 kg.

„Šī sacensības priekš mūsu sportistiem bija gatavošanās pirms viņu startiem pasaules čempionātā, tāpēc lieki neriskējām un nemēģinājām labot rekordus,” atzīmēja Latvijas izlases svarcelšanas treneris Eduards Andruškēvičs.

Koha un Suharevs savu nākamo startu aizvadīs no 7.-13. jūnijam Polijas pilsētā Vroclavā notiekošajā junioru (U20) pasaules čempionātā svarcelšanā, bet Plēsnieka tuvākais starts būs jūlija beigās Baltijas čempionātā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: