"Ventspils nafta" termināls" (VNT) benzīna rezervuārā, kurā vakar izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, pēdējās divas nedēļas ir notikuši remontdarbi, kuru laikā tas bijis izolēts no potenciāli bīstamiem objektiem, kas atrodas uzņēmuma teritorijā.

Tā atzīst Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis. Viņš skaidro, ka nebija tāda apdraudējuma, lai būtu nepieciešams veikt iedzīvotāju apziņošanu ar trauksmes sirēnu palīdzību vai veikt citas ārkārtējas darbības.

 

5000 kubikmetrus ietilpīgajā benzīna rezervuārā pāris nedēļas notikuši remontdarbi, ko šajās dienās bija plānots pabeigt. "Rezervuārs bija tīrīts un mazgāts, bija mērīta sprādzienbīstamība, kas bija nulle procentu," informēja VUGD pārstāvis. Remontdarbu laikā rezervuārā nebija benzīna, un tas nebija nekādā veidā savienots ar citiem rezervuāriem vai cauruļvadiem. Līdz ar to arī nepastāvēja tāds apdraudējums, lai būtu nepieciešams veikt iedzīvotāju apziņošanu, skaidroja Raukaitis.

 

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma vakar īsi pēc plkst.17.30. Aptuveni 45 minūšu laikā izdevies paveikt neatliekamākos dzēšanas darbus, bet plkst.20.01 ugunsgrēks bija lokalizēts. Rezervuārs tika pildīts ar speciālām putām, lai novērstu atkārtotas aizdegšanās iespējamību. Pēc tam notikusi putu radītā ūdens atsūknēšana no rezervuāra. Visi ugunsgrēka likvidācijas darbi pabeigti plkst.21.43.

 

Rezervuārā bija aizdedzies pontona blīvējums, un liesmas bija izpletušās aptuveni 20 kvadrātmetru platībā.

 

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros policija. "Apskatot dokumentāciju, visi akti bija kārtībā, tāpēc aizdomas par nesakārtotību var izslēgt. Ir iespējams cilvēciskais faktors, bet precīzus iemeslus noskaidros policija," atzina Raukaitis.

 

Glābšanas darbos tika iesaistītas 11 auto cisternas un divi pacēlāji. Izmantota gan VUGD, gan ostas tranzītuzņēmumu glābšanas tehnika. Ugunsgrēkā cietušo nav. No ugunsgrēka apkārtnes drošā vietā tika nogādāti 54 darbinieki no SIA ""Ventspils nafta" termināls" un apakšuzņēmēja, kas veica remontdarbus.

 

VNT vadība jau pirmdienas vakarā apliecināja, ka apdraudējums nepastāv ne uzņēmuma darbiniekiem, ne arī vietējiem pilsētas iedzīvotājiem. Notikuma vietā tika atslēgta elektrība, kā arī visa VNT darbība tika apturēta.

 

Lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus, sākta iekšējā izmeklēšana.

Uzņēmuma vadība izsaka pateicību visiem iesaistītajiem darbiniekiem, citiem ostas uzņēmumiem, kā arī VUGD par palīdzību negadījuma novēršanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: