Ventspils Augstskolas Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra veiktie vērienīgie rekonstrukcijas darbi radioteleskopu antenām Irbenē ir noslēgušies un atjaunotā RT - 32 antena 10. jūnijā pacelta atpakaļ balsta tornī.

2014. gada nogalē antena tika nocelta renovācijas darbu veikšanai. Pilnībā radioteleskopu modernizācijas darbus plānots pabeigt š.g. rudenī.

Apskati foto no radioastronomijas centra antenas RT - 32 renovācijas darbiem!


Lai uzstādītu celtni uz Irbeni devās 30 tehnikas vienības - 27 kravas automašīnas, kā arī 3 celtņi. No tiem 2 būs lielie celtņi – pamatceltnis, kurš veica antenas pacelšanu balsta tornī un palīgceltnis, ar kura palīdzību veica montāžu un sagatavošanās darbus, lai nodrošinātu pamatceltņa darbību. Papildus šiem celtņiem tika atgādāts arī pacēlējs, kurš tiks izmantots, lai darbinieki varētu veikt visus nepieciešamos sagatavošanās darbus.

FOTO: Atjaunotā Irbenes radioteleskopa antena pacelta atpakaļ balsta tornī

Antenas pacelšana balsta tornī un nostiprināšana bija daudz sarežģītāks process kā nocelšana rekonstrukcijai. Šāda mēroga antenas rekonstrukcijas darbi līdz šim nebija veikti, tādēļ tika piesaistīti spēcīgākie Ventspils Augstskolas inženieri un zinātnieki, kā arī speciālisti no ārvalstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: