Jelgavā norisinājās Latvijas BMX čempionāta otrais posms. Dažādās vecuma grupās uz starta kopumā stājās 298 dalībnieki. 19 dažādās vecuma un meistarības grupās startēja 298 dalībnieki. Tas ir pēdējo gadu dalībnieku rekords. Pārstāvēti bija ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Krievijas BMX klubi.

Liels dalībnieku skaits šoreiz startēja Pro Open grupā, kur sacenšas elites un junioru grupu braucēji. Šajā grupā ventspilnieki nestartē, taču iztiekot bez mūsējiem, šajā konkurencē uz starta izgāja 19 sportisti, tostarp Jelgavā karjeru uzsākušais 2014. gada Eiropas junioru vicečempions Kristens Krīgers, kā arī šī gada Eiropas kausa izcīņas Francijas posma trešās vietas ieguvējs elites grupā Rihards Veide. Viņiem konkurenci solījās izrādīt citi pašmāju braucēji, kā arī Krievijas un Lietuvas izlases sportisti. Priekšbraucienos sekmīgākie bija “Monum” atbalstītās Latvijas izlases sportisti Rihards Veide un Kristens Krīgers, kā arī krievs Vladislavs Nejaškins un Lietuvas junioru līderis Gabrielus Pabijanskas. Pusfināla braucienus tikmēr uzvarēja Veide un Krievijas izlases šobrīd otrais numurs Jevgēņijs Komarovs. Lielajā finālā pārliecinošu sniegumu turpināja rādīt “Māra Štromberga aģentūras” pārstāvis un trenera Ivo Lakuča audzēknis Rihards Veide, kļūstot par posma uzvarētāju. Otrajā vietā ierindojās viņa treniņu biedrs un “Mītavas kumeļu” kluba braucējs Kristens Krīgers. Tikmēr trešais palika Krievijas sportists Vladislavs Nejaškins.

 

Veiksmīgākie no ventspilniekiem bija Luīze Pommere un Kristaps Ezītis, kuri triumfējā savās grupās. Savukārt B13 grupā trešo vietu izcīnīja Rolands Pommers, bet pie sudraba medaļas tika Salvis Garančs B10 vecuma grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: