Basketbola klubs "Ventspils" otrdien, 19. maijā, izbraukumā iemeta 11 no 26 tālmetieniem un apspēlēja "VEF Rīga" ar rezultātu 85:68. Finālsērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-1. Nākamā spēle notiks 21. maijā plkst. 19:40 Ventspilī, savukārt 24. maijā komandas tiksies Rīgā.

Toni spēlei uzdeva kurzemnieku mazie spēlētāji. Gikasa garāmgājiens un Ates precīzie pustālie metieni pāris minūtēs panāca Ventspilij astoņu punktu pārsvaru – 0:8. Pirmajās minūtēs viesi paspēja arī laicīgi atgriezties aizsardzībā, taču ceturtdaļas vidū VEF spēlētājiem izdevās vairākas zibenīgas pārejas uzbrukumā. Rezultāts mainījās strauji – 12:11. Robinsons, Lauerijs un Heriss turpināja skriet iespaidīgā ātrumā, vairākas reizes groza apakšā atrodot Zaķi, kurš savas iespējas izmantoja perfekti (3/3). Ventspili no lielākiem mīnusiem glāba Akseļa Vairoga tālmetiens – 18:15.

Nākamās ceturtdaļas sākumā kurzemnieku situācija pasliktinājās. Rīdzinieku aizsargi Ventspils aizsardzībai soda laukumā gāja cauri kā nazis sviestam, Jānim Bērziņam un Lauerijam pāris minūtēs palielinot atrāvienu līdz divciparu skaitlim – 27:17. Turpinājumā ventspilniekiem izdevās piebremzēt VEF uzbrukumus. Bārnīsa un Butjankova tālmetieni apvienojumā ar Peinera precīzo soda metienu sēriju no pārsvara neatstāja gandrīz neko – 31:29.

Ventspils izrāvienu (4:15) turpināja Kristapa Janičenoka trīspunktnieks – 31:32. Puslaika galotnē sekoja vairākas vadības maiņas. Abu komandu spēlētājiem izdevās izlauzties līdz groza apakšai. Timmas un Peinera pēdās devās Robinsons un Bārnīss, uzbrukumus noslēdzot ar “and-one”. Puslaiks beidzās ar kaujiniecisku neizšķirtu – 39:39.

Spēle atsākās ar vēl vienu Ventspils izrāvienu. Gikasa tālmetienam sekoja Mejera nesportiskā piezīme, kura varēja rīdziniekiem izmaksāt dārgi. VEF tika cauri gandrīz sausā. Gikass iemeta tikai vienu no diviem soda metieniem, bumbas kontrole beidzās ar neprecīzu metienu, bet rīdzinieku atbildes uzbrukums noslēdzās ar Artūra Bērziņa tālmetienu – 42:44.

Jānis Timma un Artjoms Butjankovs vienlaikus saņēma tehniskās piezīmes. Pēc tām ventspilniekiem izdevās divi rezultatīvi uzbrukumi. Peiners ielidināja bumbu grozā no perimetra, bet Bārnīss aizskrēja līdz groza apakšai – 42:49. Lauerija brīvmetieniem Peiners atbildēja ar vēl vienu tālo bumbu, savukārt Meiera pustālais panāca plus desmit – 44:54. Peiners un Grants palielināja viesu pārsvaru, tomēr pēdējo punktu pusstundā guva VEF spēlētāji – 50:62.

Rīdzinieki sāka aktīvāk presingot Ventspils bumbas turētājus. Viņiem vajadzēja 70 sekundes, lai atspēlētu pusi starpības, bet Māra Gulbja tālmetienam ar tikpat tālu raidījumu atbildēja Roberts Lauerijs – 59:65. Tālmetienu konkursu ar precīziem metieniem turpināja Robinsons un Gikass – 62:68. Īpaši vērtīgs bija grieķa trāpījums, kurš signalizēja Ventspils īslaicīgās krīzes beigas. Viesi ierobežoja VEF kapteini Jāni Timmu (ceturtā piezīme, Granta bloks), bet pretējā pusē mērķi sasniedza Janičenoka un Bārnīsa tālmetieni – 64:78. Pēc tiem cīņa bija galā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: