Noslēdzies Latvijas 24. čempionāts maxibasketbolā senioriem. Finālsacensībās Talsos ventspilnieki 45+ vecuma grupā izcīnīja 1. vietu, bet 40+ grupā izcīnīja bronzas medaļas.

Regulārās sezonas divu apļu turnīru Ventspils seniori 45+ vecuma grupā noslēdza otrajā vietā, bet finālā pretī nāca regulārā čempionāta uzvarētāji Ķekavas basketbolisti. Visa spēle kopumā bija diezgan smaga, jo Ķekavas komanda sīksti turējās līdzi dažu punktu attālumā (pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 44:41 ventspilnieku labā). Tikai spēles beigās izdevās atrauties drošā attālumā un uzvarēt ar 98:81.

Fināla spēlē labākie punktu guvēji bija Uģis Lasmanis (45p) un Aigars Bernāts (35p) punkti. Komandā vēl spēlēja un par čempioniem kļuva  Māris Ģipsers, Imants Melkurts, Andis Skutelis, Jānis Dārziņš, Artis Stūris, Juris Gludītis, Ainārs Soks, Aivars Strādnieks.

Par turnīra labāko 3 punktu guvēju kļuva Māris Ģipsers ar 34 realizētiem metieniem. Par turnīra otro labāko spēlētāju kļuva Uģis Lasmanis ar vidēji spēlē gūtajiem 26.3 punktiem, bet Aigars Bernāts kļuva par turnīra ceturto rezultatīvāko spēlētāju ar kopā gūtajiem 202 punktiem.

Vecuma grupā 40+ regulāro sezonu ventspilnieki pabeidza trešajā vietā. Finālturnīra spēlē par trešo vietu tika pārspēta Jelgavas „Doks” komanda ar rezultātu 84: 44.

Labākie punktu guvēji bija Aigars Bernāts 18, Uģis Lasmanis 12, Māris Reinbergs 12, Dainis Martinsons 9, Andris Ziemanis 9, Jānis Kaudze 9, Raimonds Zajacs 9, Elvis Nelma 5, Andris Mitenbergs 2. Komandā vēl spēlēja Andris Priede, Jānis Dārziņš, Miks Jankovskis, Artis Stūris, Ģirts Reimanis, Māris Ģipsers, Andis Skutelis. Par turnīra ceturto labāko 3 punktu guvēju ar 29 iemestajiem „trīnīšiem” kļuva Māris Reinbergs, bet par turnīra piekto labāko spēlētāju kļuva Uģis Lasmanis ar vidēji spēlē gūtajiem 21,4 punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: