Sestdien Piedzīvojumu parkā notiks Ventspils vasaras tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākums, kuru tradicionāli ievadīs velobrauciens pa pilsētas ielām. Tā motīvs šogad – Ar puķi spieķos!

Nu jau droši var teikt, ka šāds velobrauciens kļuvis par Ventspils pavasara tradīciju, un nepavisam nav jābrīnās, ka ar katru gadu tā dalībnieku skaits palielinās. Kā spriež organizatori, ja kādu joku neizstrādās laika apstākļi, šoreiz Ventspils ielās varētu doties ap 3000 dažādi aprīkotu un apģērbtu pedāļu minēju. Par paša un braucamā izrotāšanu tiešām der nopietni padomāt, jo tikpat nopietni padomāts par dažādām nominācijām, kuru izcilnieki tiks pie balvām. Visiem tūkstošiem redzot, tādas saņems atraktīvākais velobraucējs, krāšņākais velobraucējs, dāmīgākā velobraucēja, skaļākais velobraucējs, Mis velobraucēja, Misters velobraucējs, svarīgākais velobraucējs, ziedošākā velobraucēja, izturīgākais velobraucējs, lielākā velosipēda īpašnieks, krāsainākā velosipēda īpašnieks, neparastākā velosipēda īpašnieks un saliedētākā ģimene. Starp citu, rotājoties braucienam, der atcerēties, ka devīze ir Ar puķi spieķos!.

 

Paralēli velobraucienam notiks plaša kultūras programma, par jautru noskaņojumu rūpēsies grupa Pro un dziedātājs Buks jeb Jānis Buķelis. Ventspilniekiem būs iespēja apmeklēt arī SIA Grafikas rīkoto pasākumu Latvijas Gada motocikls 2015, kurā Piedzīvojumu parkā kalna pakājē tiks izstādīti šī gada motociklu modeļi. Šo pasākumu vadīs motožurnālists, TV6 raidījuma Motocikli vadītājs Arnis Blodons. Tāpat tiks svinīgi atklātas Piedzīvojumu parka jaunās atrakcijas, bet visi interesenti bez maksas Ventspils reisa autobusā gida pavadībā varēs doties ekskursijā pa pilsētu.

 

Velobrauciens notiks divās trasēs: garākā būs 8,6 km aplis pa pilsētas ielām, bet bērni veiks 2,1 km. Mazie riteņu stūrētāji savā braucienā dosies jau pulksten 11.15. Savukārt lielā brauciena dalībnieki startēs ap pulksten 12, pēc pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzrunas. Protams, pulcēties starta vietā nepieciešams laikus, jo, tieši tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz starts tiks sadalīts pa sektoriem – gan drošāk, gan pašiem skaidrāk. A sektorā stāsies ātrākie braucēji, B sektorā amatieri, bet seniori un citi mierīgākas braukšanas cienītāji pulcēsies C sektorā. Starts tiks dots alfabēta secībā.

Finišā visi dalībnieki saņems ne tikai īpašo sertifikātu un uzlīmi, bet arī speciālu kuponu, kas dos iespēju piedalīties loterijā, kurā galvenā balva būs velosipēds. Bērnu brauciena dalībnieki saņems kuponu, kas dos iespēju bez maksas izmantot vienu no Piedzīvojumu parka atrakcijām. Visi dalībnieki tiks cienāti ar spēka putru, lai netrūkst spēka, braucot pa pilsētas veloceliņiem vai apskatot interesantākos objektus.

 

Trases maršruts apskatāms šeit

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: