Visi tie, kam Muzeju naktī nāk miegs, tiek gaidīti Ventspils muzejā svētdien, 17. maijā no plkst. 13, turklāt durvis vērs visas Ventspils muzeja mājas ar īpaši sagatavotām programmām.

Livonijas ordeņa pils Jāņa ielā 17, Ventspilī atvērta 10.00 – 18.00. Ģimenes dienas piedāvājums 13:00-15:00 programma Iepazīsti pili ģimenēm ar bērniem muzeja pedagoga vadībā, dzīvespriecīga mūzika un radošās darbnīcas muzeja iekšpagalmā. Kā arī iegriezties vēl tikai svētdien skatāmajā japāņu kokgriezumu un japāņu fotomākslinieka OKUDA MINORU izstādē Sakuras ziedi un līdz jūnija sākumam atvērtajā krājuma izstādē par virtuves vēsturi Kur mēs varētu aprunāties? Iesim ķēķī!


Amatu māja Skolas ielā 3, Ventspilī. Ģimenes dienas piedāvājums 13:00-15:00: audumu apdrukas darbnīca un Ģimenes godu istabas ekskursija.


H. Dorbes muzejs Ērgļu ielā 1, Ventspilī. Ģimenes dienas piedāvājums 13:00-15:00 lielos un mazos apmeklētājus gaidīs Kaķu skolas direktors Kaķanags (Ineta Kalniņa) un daži skolotāji - zaķis Garausis, gailis Dižpiesis ar savu kundzi Vistu, varbūt arī tītars Buldurjānis, kuri pēc darba Kaķu skolā, dzīvo Usmas mini zoo. Kaķu skola ikdienā meklējama Inču pilsētas galvenajā ielā - Kaķpēdinu bulvārī. Ar šo skolu sīkāk var iepazīties, izlasot Herberta Dorbes poēmu dzejā Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī (pirmizdevums 1971., atkārtots un papildināts izdevums Ventspils muzejs, 2014). Ko dara kaķi, kamēr neapmeklē skolu? „Biezputru vāra, lai būtu ko likt uz zoba kāra,”- Ģimenes dienā muzejs arī būs parūpējies par biezputru. Vai tā būs tikpat garda, kā kaķu vārītā? Atnāciet un nogaršojiet! Ieeja - bez maksas.


Piejūras brīvdabas muzejs Riņķa ielā 2, Ventspilī. Atvērts 10:00 – 18:00. Mazbānītis kursē no plkst. 11.00 līdz 17.20. Ģimenes dienas programmā no 13:00-16:00, piedalīsies dziedošā Sudmaļu-Lociku ģimene no Liepājas, tautas deju kolektīvs Liedags, Smiltiņu ģimene un bērnudārza Rūķītis vecākie rūķīši. Notiks fotoorientēšanās stafetes ģimenēm (iepriekš jāpiesakās pa tel. 27188532 Zanei un jāņem līdzi fotoaparāts), radošās darbnīcas, brīvdabas spēles un citas aktivitātes ģimenēm. Programma veidota sadarbībā ar biedrību „Ģimenes spēks”.


Starptautiskā muzeju diena, ko ierasti atzīmē 18. maijā, šogad iegadījusies pirmdienā un muzejnieku pieredze liecina, ka tad, ja Muzeju diena iekrīt mācību un darba dienā, apmeklētāju ir ļoti maz. Tādēļ muzeja dienas svinības Ventspils muzejā tika nolemts pārcelt uz svētdienu, 17. maiju un sarīkot Ģimenes dienu muzejos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: