Volejbola klubs Ventspils cietis ne tikai divus zaudējumus Latvijas 1. līgas čempionātā volejbolā, bet arī komandas sastāvā – no tās uz laiku izkrituši divi spēlētāji.

Šīs sezonas pirmajā mājas spēlē ventspilnieki jau novājinātā sastāvā ar 1:3 (20:25, 25:19, 21:25, 18:25) piekāpās SK Aizkraukle volejbolistiem.

Apskati fotogrāfijas!

Tomēr būtiskākais ir nevis zaudējums aizkraukliešiem, bet gan tas, ka komanda palikusi bez diviem spēlētājiem.

Vienā no mača epizodēm neveiksmīgi piezemējās komandas cēlājs Valters Vensbergs, kas, kā vēlāk izrādījās, salauza labās kājas potīti un ilgāku laiku nevarēs palīdzēt komandai. Tādējādi mūsējie palika vairs tikai septiņu vīru sastāvā, ar vienu maiņu.

Tomēr ar to neveiksmes nebeidzās, jo vēl vienu traumu guva viens no komandas garākajiem spēlētājiem – Aigars Blumbergs, kas izmežģīja potīti. Neskatoties uz gūto traumu, Blumbergs varonīgi turpināja spēlēt un cik spēdams palīdzēt komandai, kas viņam arī diezgan sekmīgi izdevās. Viennozīmīgi, ka spēlētāju izkrišana no sastāva iecirta pamatīgus robus jau tā novājinātajā komandas sastāvā un saspēlē. Ventspils komanda tagad palikusi tikai sešu spēlētāju sastāvā, respektīvi, bez maiņām, tā ka nekādas nejaušības tā vairs nedrīkst atļauties, kas noteikti rada arī papildu psiholoģisko spiedienu.

Tomēr šīs grūtības var dot arī pretēju efektu – komandai vairs nav atkāpšanās ceļa un jāspēlē, tā teikt, par diviem –, tāpēc arī uzvara vienā setā uzskatāma kā pirmais solis uz priekšu.

Jau nākamajā dienā mūsējiem mājas spēlē nācās spēkoties ar principiālāko pretinieku – vienību Valgunde. Arī šajā mačā ar 1:3 (23:25, 20:25, 25:13, 22:25) pārāki izrādījās viesi. Uzreiz jāatzīmē, ka šo maču mūsējie aizvadīja bez libero, sešu vīru sastāvā. Tomēr tas nenozīmē, ka laukumā nevaldīja īsta cīņa –  katrs spēlētājs atdeva visus spēkus un cīnījās līdz galam.

Jāpiebilst, ka rezervē atradās Arvis Rūsis uz vienas kājas, lai vajadzības gadījumā varētu iziet laukumā – kaut vai pastāvēt malā. Jāatgādina, ka sezonas pirmajā spēlē Rūsis arī izmežģīja potīti, bet ir cerības, ka viņš drīz jau varēs atgriezties laukumā. Sīvie setu rezultāti liecina, ka ar šādu sastāvu mūsējie var ne tikai cīnīties, bet pie veiksmīgas apstākļu sakritības izcīnīt arī pirmo uzvaru, ko viņiem arī novēlam.

Jāuzsver arī, ka Valgunde ar četrām izcīnītām uzvarām ieņem pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā, kā arī tā zaudējusi pretiniekiem tikai trīs setos, no tiem vienā – tieši pret mūsējiem.

Nākamā spēle ventspilniekiem paredzēta jau šo sestdien, kad viņi Pārventas sporta hallē plkst. 13 uzņems SK RTU UPS volejbolistus, kas ar trīs spēlēs izcīnītām divām uzvarām ieņem piekto vietu čempionāta kopvērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: