Arī šogad Basketbola kluba “Ventspils” spēlētāji iejutīsies treneru lomā un dosies uz Ventspils vispārizglītojošam skolām, lai sagatavotu skolēnus basketbola turnīram “Basketvīruss”, kurš norisināsies 25. aprīlī Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola hallē.

Pagājušajā sezonā par 1. “Basketvīrusa” uzvarētājiem kļuva Akseļa Vairoga un Ronalda Zaķa trenētā 4. vidusskolas komanda, sīvā fināla cīņā pārspējot Ventspils 1. pamatskolas komandu, kuru treneri bija Lorenco Viljams un Dāvis Lejasmeiers.

Šajā sezonā no 20. – 24. aprīlim BK “Ventspils” spēlētāji dosies uz Ventspils skolām, lai trenētu savu komandu, kuras sastāvā ir 7.-8. klases zēni. Tikai divi no 15 spēlētājiem ir saistīti ar basketbolu, pārējie šo sporta spēli spēlējuši vien sporta stundās. BK “Ventspils” spēlētājiem ir jāizveido komanda, jāapmāca un galu beigās arī jāuzvar turnīrā. Tādējādi tiks noteikta labākā Ventspils “Basketvīrusa” skola, kā arī labākie treneri BK “Ventspils” spēlētāju vidū.

Šogad “Basketvīrusā” piedalīsies arī meitenes, kuras basketbolu nespēlēs, bet varēs iejusties karsējmeiteņu lomā un mācīsies atbalstīt savas skolas zēnu komandu. Tā pat kā zēnus, arī meitenes apmācīs profesionāļi – BK “Ventspils” karsējmeitenes. Meitenēm būs jāsagatavo viens deju priekšnesums, kā arī viens uzmundrinošs sauklis. Arī meitenes sacentīsies 25. aprīlī, kur žūrija noteiks, kuras ir labākās Ventspils skolu karsējmeitenes.

Šajā pasākumā piedalīsies sešas Ventspils vispārizglītojošās skolas – Ventspils 1. pamatskola, 2. pamatskola, 1. ģimnāzija, 4.vidusskola, 5. vidusskola un 6. vidusskola. BK “Ventspils” spēlētāji veica izlozi, kuras skolas treneri viņi būs turpmāko nedēļu un mēģinās aizvest savu komandu līdz uzvarai turnīrā, kurš notiks 25. aprīlī. Par Ventspils 1. pamatskolas treneriem kļuva Trojs Bārnīss un Artis Ate, 2. pamatskolas komandu trenēs Džerajs Grants un Kristaps Kanbergs, 1. ģimnāzijas komandu vadīs Māris Gulbis un Mārtiņš Ozoliņš (komandas fizioterapeits), 4.vidusskolas komandu trenēs Nikolaos Gkikas un Mārtiņš Meiers, 5.vidusskolas treneri būs Žanis Peiners un Dāvis Lejasmeiers, bet 6. vidusskolas komandas vadītāji būs Kristaps Janičenoks un Artjoms Butjankovs.
 
Basketbola klubs “Ventspils” aicina skolas atbalstīt savas komandas un 25. aprīlī plkst. 11:00 doties uz Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola halli, kur līdzi just savām skolas komandām basketbolā un karsējmeiteņu konkursā, kā arī atbalstīt BK “Ventspils” spēlētājus un karsējmeitenes, kuri būs iejutušies treneru lomā.

BK “Ventspils” cer, ka šis turnīrs nākotnē kļūs par tradīciju un jauniešu vidū popularizēs basketbolu, mīlestību pret savu skolu, skolas biedriem un veselīgu dzīvesveidu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: