SMScredit.lv futbola Virslīgā BFC "Daugavpils" pat ar nerealizētu pendeli otrajā puslaikā spēja izraut neizšķirtu pret čempioni "Ventspili" (1:1), turklāt mača izskaņā bija arī tuvāk uzvaras vārtu guvumam. "Ventspils" sastāvā pendeli realizēja Ģirts Karlsons, bet "Daugavpils" vienīgos vārtus guva Ēriks Kokins.

Abas komandas iepriekšējā Virslīgas kārtā bija svinējušas uzvaru 2:0 un abas bija atstājušas nemainīgu iepriekšējo sākumsastāvu. "Ventspils" gan varēja lepoties ar morālo pārsvaru, jo pavisam nesen kausa spēlē bija pievarējusi "Daugavpili" ar 3:0, tiesa, toreiz spēlēja savā laukumā, bet šoreiz pāri visai Latvijai nācās doties Jurģa Pučinska vadītajai komandai.

"Ventspils" jau pirmajā minūtē izvērsa ofensīvu, kurai "Daugavpils", šķiet nebija gatava, taču paglāba veiksme un arī vārtsarga Jevgeņija Ņerugala lieliskā spēle. Turpinājumā gan izrādījās, ka "Daugavpils" pilnībā gatava piedāvāt līdzvērtīgu spēkošanos - kreisajā flangā aktīvi darbojās jaunieguvums Joro Lamins Li, taču ik pa brīdim pie ātro uzbrukumu centās izvērst Pāvels Riževskis. Veiksmīgi darbojās abu komandu vārtsargi - Ņerugals un Meļņičenko -, taču vairāk laikam paveicās "Ventspilij", kad puslaika izskaņā Riževskis ielauzās soda laukumā un paspēja pasist garām Meļņičenko, taču bumba nieka tiesu lidoja garām vārtiem.

Puslaiks tā arī noslēdzās ar 0:0, taču pēc pārtraukuma "Daugavpils" japānis Rjotaro Nakano soda laukumā pieturēja "Ventspils" spēlētāju un tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Ņerugals uzminēja Ģirta Karlsona sitiena virzienu, taču tieši apakšējā stūrī sisto bumbu tomēr neaizsniedza. "Daugavpils" tiesneša labvēlību gan atpelnīja pāris minūtes vēlāk, kad Dmitrijs Klimaševičs par rupju "Ventspils" uzbrukuma apraušanu saņēma tikai dzelteno kartiņu.

"Daugavpils" turpinājumā bumbu kontrolēja vairāk un pēc bīstama centrējuma no standartsituācijas Riževskis īstajā brīdī uzleca visaugstāk, taču sitiens ar galvu neizdevās. 69. minūtē Migels Sids izpildīja spēcīgu soda sitienu no 18 metriem un trāpīja Ruginam pa roku. "Ventspilij" tika fiksēta pendele, taču glāba Meļņičenko, atvairot Ivana Lukaņuka sitienu. Virslīgas čempione arvien dziļāk iesēdās aizsardzībā un spēlēja uz pretuzbrukumiem, kamēr daugavpilieši turpināja izniekot iespējas. Īpaši jāizceļ Lukaņuka sitiens "debesīs" no pilnīgi brīvas pozīcijas vārtu priekšā.

Pēc Ērika Kokina sitiena vairāku rikošetu rezultātā bumba ielidoja vārtu tīklā, un 82. minūtē rezultāts kļuva 1:1. "Daugavpilij" bija vēl pāris iespējas izraut sensacionālu uzvaru, taču "Ventspils" izturēja un ieguva punktu viesos, tiesa, reizē ar to zaudējot pirmos punktus sezonā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: