Īsā laikā Ventspils frisbija spēlētāji piedalījušies trīs sacensībās Latvijā un kaimiņos, tikpat reižu tiekot arī pie godalgām, bet diemžēl līdz zelta medaļām tā arī neaizsniedzoties.

Šopavasar pirmo reizi tika rīkots Baltijas valstu čempionu turnīrs, kurā Latviju gan pārstāvēja divas komandas – čempione Salaspils WT un vicečempione Flying Worms, startējot kā Ventspils frisbija kluba vienība.

 

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja tieši ventspilnieki, bet šogad šo panākumu neizdevās atkārtot. Pusfinālā ar 13:7 gan tika pieveikti komandas Ultimate Decision spēlētāji, bet finālmačā pret salaspiliešiem veiksmīgs bija tikai viens puslaiks. 27. spēles minūtē tablo vēstīja 8:8, bet mača turpinājumā punktus guva tikai Salaspils WT spēlētāji, uzvarot ar 15:8 un gāžot ventspilniekus no čempionu troņa.

 

Otra Ventspils frisbija komanda – PSL – pārliecinoši uzvarēja astotdaļfināla mačā (13:3 pret Ogri NightWatch), bet ceturtdaļfinālu pret principiālāko sāncensi vienību Salaspils Jr. (abās pārsvarā spēlē juniori) sāka ar izrāvienu (5:1). Tikpat veiksmīgs turpinājums gan nesekoja. Salaspilieši līdz pārtraukumam atguva vadību, ar 12:9 svinēja uzvaru visā mačā un iekļuva pusfinālā. Ventspilniekiem sekoja cīņa par piekto vietu, kurā ļoti spraigā mačā nācās atzīt Rīgas SoulFly UD pārākumu (9:11) un telpu sezonu noslēgt sestajā pozīcijā.

 

Baltijas valstu čempionu turnīrā līdz ar mūsējiem startēja arī Igaunijas Tallinn Thunder un Lietuvas Vorai. Pirmajā dienā grupu turnīrā ventspilnieki pieveica visus! Protams, lielākais gandarījums ir par uzvaru pār Salaspils WT, kas turklāt tika gūta elegantā stilā. Spēles gaitā Ventspils komandai bija arī divu punktu deficīts, un zaudētājos tā bija, arī tuvojoties mača izskaņai. Tomēr pēdējos divus punktu guva ventspilnieki, ar 11:10 svinot uzvaru arī mačā. Pa biksēm dabūja arī igauņi (11:8) un lietuvieši (13:3), un tas nozīmēja, ka Baltijas spēcīgāko klubu noskaidros Latvijas čempionāta fināla atkārtojumā. Spēles scenārijs tiešām izrādījās ļoti līdzīgs, tikai šoreiz rezultāts auga līdzīgi līdz deviņiem punktiem. Tad salaspilieši guva divus punktus pēc kārtas, tā veicot izšķirošo izrāvienu un galu galā svinot uzvaru ar 14:11. Viņiem tika otrais tituls, bet mūsējiem – vēl viens sudrabs.

 

Interesanti, ka starp abiem šiem čempionātiem notikušajās atklātajās Lietuvas meistarsacīkstēs Flying Worms pusfinālā tikai par viena punkta tiesu piekāpās Vorai (9:10), kas pēc tam finālā zaudēja Salaspils WT. Spēlē par trešo vietu ventspilnieki tikai ar vienu punkta pārsvaru (8:7) uzvarēja pērnā gada Baltkrievijas čempioni X3 no Minskas. Ventspils komanda spēlēja arī Mix grupās, un sekmes bija tieši tādas pašas.

 

Pusfinālā uzvarai nedaudz pietrūka, jo ar 8:9 tika atzīts Daugavpils Universitātes pārākums. Daugavpilieši finālā ar 9:12 piekāpās Viļņas komandai KossMix, kas čempionātā bija uzvarējusi arī pērn. Ventspilniekiem cīņā par trešo vietu ar 9:7 izdevās pieveikt Viļņas Bubblicious, tā tiekot arī pie Lietuvas bronzas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: