Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Latvijas čempione "Ventspils" šodien savā laukumā ar 70:64 pārspēja Tamperes "Pyrinto". Kristaps Janičenoks aizvadīja savu rezultatīvāko maču ventspilnieku rindās, izceļoties ar 21 punktu.

Pirmajā puslaikā ventspilnieki kopumā bija pārāki gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, īpaši otrajā ceturtdaļā, kurā viesi no Somijas iemeta tikai 11 punktus. Puslaika pārtraukumā "Ventspils" devās ar 10 punktu pārsvaru (40:30), taču izšķirošie notikumi vēl bija priekšā.

Ventspilnieki otro puslaiku sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, taču turpinājumā neatlaidīgāki un pārliecinošāki jau bija "Pyrinto" basketbolisti. Viesi spēja iemest astoņus punktus pēc kārtas un soli pa solim deldēt "Ventspils" pārsvaru, pietuvojoties jau līdz 38:44. Arī minūtes pārtraukums neapturēja viesu ofensīvu. "Pyrinto" ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī pārņēma vadību. Žaņa Peinera precīzais tālmetiens un ventspilnieku veiksmīgā darbība aizsardzībā pēdējās sekundēs ļāva trešo ceturtdaļu noslēgt tikai ar -1 (50:51).

Cik neveiksmīga bija trešā ceturtdaļa, tik labs bija ceturtā ceturkšņa sākums. Roberta Štelmahera trenētā komanda minūtes laikā iemeta septiņus punktus pēc kārtas, bet minūti vēlāk spēle beidzās vienam no pretinieku līderiem Demjanam Viljamsam. Turpinājumā viesi gan spēja sasparoties un pietuvojās līdz -1 (56:57).

Īstajā brīdī ar diviem precīziem metieniem no distances "Ventspili" sapurināja Kristaps Janičenoks, kurš šovakar bija pārliecinoši rezultatīvākais mājinieku rindās. Ventspilnieki Janičenoka precizitātei pievienoja vairākas veiksmīgas darbības aizsardzībā un spēles pēdējās divas minūtes sagaidīja ar +8 (65:57). Atlikušajā laikā netrūka kļūdainu darbību abu komandu izpildījumā, bet uzvaru ar sešu punktu pārsvaru svinēja "Ventspils" (70:64).

Ventspilnieku panākumu sekmēja diezgan augstā metienu precizitāte (2p. – 21/37; 3p. – 7/20), taču problēmas radīja 16 pieļautās kļūdas. Atbildes spēle Tamperē notiks 4. martā. Pusfinālā iekļūs tā komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.
 
sportacentrs.com
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: