Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņās par ventspilniekiem – Zelta mikrofona 2014 nominantiem, mola sienas gleznojumiem un jaunām atpūtas vietām pilsētā.

AKTUĀLI

Par nomināciju uzzina nejauši

Aizvadītajā nedēļā noskaidroti Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons 2014 laureāti; starp nominantiem arī ventspilnieki.

Plāno mainīt mola sienas gleznojumu

Jau šī gada jūnijā Ventspils Mākslas skolas skolēni varētu uzsākt Dienvidu mola sienas apgleznošanu. Taču līdz tam vēl jāvienojas, kas gleznojumā būs attēlots un kāds būs tā vienojošais motīvs.

Koplietošanas teritoriju labiekārtošana

Tuvojoties siltajam laikam, cilvēki sāk plānot dažādus pavasara darbus, lai sakoptu un labiekārtotu vidi ap sevi. Privātīpašnieki aktīvi rosās pagalmos, taču koptu un skaistu skatu uz pagalmu vēlas arī dzīvokļos dzīvojošie.

Pārsūdz sodu negodīgajai grāmatvedei

Ventspils apģērbu šūšanas uzņēmuma SIA Leras īpašnieces ir pārsūdzējušas piespriesto sodu bijušajai grāmatvedei, kas firmu teju noveda līdz bankrotam.

 

Veido jaunu atpūtas vietu

Vēsturiski izveidojusies peldvieta Ventā, Ābolu ielas galā šobrīd piedzīvo pamatīgas pārmaiņas. Darbi jābeidz līdz atpūtas sezonas sākumam.

Vislabāk prata izteikties vetiņ mēlē

Mūžībā aizgājis ventiņu dialekta popularizētājs ārpus Latvijas robežām – Kārlis Zvejnieks. Par viņa sniegumu stāsta rakstnieka Herbeta Dorbes memoriālā muzeja vadītāja Inese Aide.

VIEDOKLIS

Pēteris Neimanis

laikraksta «Ventas Balss» žurnālists

Nakts koncerts

Katrai vietai pasaulē ir sava skaņa. Kalnos, pļavās un mežos skan daba, pilsētā trokšņi visbiežāk ir pašu cilvēku radīti un nozīmē, ka te ir dzīve. Taču daži trokšņi var nozīmēt, piemēram, problēmu nerisināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: