Ceturtdien BK "Ventspils” basketbolisti savā laukumā aizvadīs Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla pirmo spēli, uzņemot Somijas pašreizējos čempionus "Pyrinto”, kas Ventspilī viesojās jau pirms diviem gadiem.

BBL čempionātā abu komandu ceļi nav krustojušies, taču pirms divām sezonām tās tikās FIBA Izaicinājuma kausa grupu turnīrā. Toreiz ventspilnieki izcīnīja divas drošas uzvaras, viesos esot pārāki 89:74, bet savā laukumā – 78:59. Kopš tā laika komandu sastāvos notikušas izmaiņas, lai gan vairāk tās skārušas somus. Ierindā joprojām ir nu jau 41 gadu vecais Demjans Viljams, kā arī pašmāju spēlētāji Antero Lehto un Ville Pekola. "Pyrinto” jauns ir arī galvenais treneris, kā arī vēl četri leģionāri. Ventspilnieki šajā laikā trenerus nav mainījuši, bet sastāvā joprojām ir Mārtņš Meiers, Dāvis Lejasmeiers un Akselis Vairogs.

Nacionālajā čempionātā "Pyrinto” leģionam pagaidām gan nesokas pārāk, labi, jo komanda uzturas apmēram tabulas vidusdaļā. Tiesa, uzvara nedēļas nogalē pār ceturtajā vietā esošo "Kouvot" ļāva pakāpties uz sesto vietu, kas gan esošajiem čempioniem diez vai ir piemērota vieta. Tikai trīs uzvaras šķir no otrās vietas, taču tikpat tālu ir arī astotā vieta. BBL regulārās sezonas desmit mačos somiem piecas uzvaras un tikpat zaudējumu, taču astotdaļfināls pārvarēts pat ļoti pārliecinoši. "Pyrinto” savā laukumā ar 107:73 sagrāva BK "Valmiera”, un viesos varēja atļauties arī zaudēt 78:84. Pirmajā mačā triple-double pamanījās sakrāt Viljams, gūstot 22 punktus, savācot 15 atlēkušās bumbas, atdodot 13 rezultatīvās piespēles un pierādot, ka pases dati sniegumu nenosaka.

Ventspilniekiem šajā mačā vajadzētu būt sportiski nikniem, jo viņiem gan neizdevās uzlabot, nostiprināt savas pozīcijas nacionālā čempionāta tabulā, mājās piedzīvojot zaudējumu VEF. BBL astotdaļfinālu BK "Ventspils” pārvarēja pārliecinoši, divu spēļu summā ar 175:130 pārspējot igauņu "TYCO Rapla". Nav šaubu, ka komandas plānos ir tāds pats turpinājums, taču būs nepieciešams arvien labāks sniegums. "Pyrinto” spēle ar valmieriešiem parādīja, ka somi, vismaz savās mājās, nepiedod slinkošanu. Var i ātri uzbrukumu noorganizēt, i apzagt, i bumbu atkarot, bet pieredzējušais Viljams zina, kā nogādāt bumbu komandas biedriem. Tieši tādēļ sportiskais niknums būs ļoti vajadzīgs – uzvara jāsāk kalt jau no pirmajām minūtēm un jau Ventspilī jāpagatavo laba sagatave iekļūšanai pusfinālā.

Latviju BBL joprojām pārstāv tikai Kurzeme, jo bez ventspilniekiem ceturtdaļfinālā iekļuva arī "Liepāja/Triobet". Lietuvas krāsas pārstāv "Siauliai”, "Lietkabelis", "Juventus" un "Pieno žvaigzde”, bet Igaunijai un Somijai ir pa vienam pārstāvim - "TU/Rock" un "Pyrinto". Pusfinālā iekļūs komanda, kas triumfēs divu spēļu summā, bet zināms, ka ventspilnieku un somu dueļa uzvarētājus sagaida cīņa ar "TU/Rock” un liepājnieku cīņas veiksminieki.

Ceturtdien Ventspilī komandas sāks pulksten 19, un spēli tiešraidē rādīs Sportacentrs.com. Atbildes spēle Tamperē – 4. martā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: